Εντυπωσιακή άσκηση για σεισμό στο Παναρκαδικό νοσοκομείο

 

17/11/2015

“Σεισμός” χτύπησε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής ασφάλειας έφτασαν άμεσα με σκοπό την έρευνα του χώρου αλλά και τη διάσωση ενός τραυματία. Με γερανό τον κατέβασαν, τηρώντας όλα τα μετρά ασφαλείας και τον τοποθέτησαν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στις ειδικές τέντες που είχαν έστησαν η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα νοσοκόμοι μετέφεραν ένα μωρό σε θερμοκοιτίδα, μια εργαζομένη η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της και έναν ακόμα ασθενή.

Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στο πλαίσιο ενός σεναρίου του προγράμματος διεξαγωγής προληπτικών ασκήσεων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Διοίκησης και του εμπλεκόμενου προσωπικού του Ε.Σ.Υ. στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια “ΠΕΡΣΕΑΣ” και “ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ”, που έγινε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ύστερα από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Στην άσκηση εκτός του Νοσοκομείου συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, το ΕΚΑΒ Παράρτημα Τρίπολης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας.

Πηγή : www.newsit.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.