Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία

Βαθμολογία

20/11/2015
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλεί στο τελικό συνέδριο του έργου Ci-Pro EFFECT με τίτλο «Δήμοι και Πολίτες για την Πολιτική Προστασία: Αποτελέσματα του έργου Ci-Pro EFFECT» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09.30 στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα). Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στην παρουσίαση των εργαλείων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος πολιτικής προστασίας στην κλίμακα του τοπικού, την ενημέρωση των στελεχών και των εμπλεκόμενων φορέων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας για την «κληρονομιά» που τους αφήνει η διετής αυτή εντατική προσπάθεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Δυτικής Ελλάδας. Οι βασικές συνιστώσες του έργου Ci-Pro EFFECT εκφράζονται μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών και την ενεργοποίηση των πολιτών και των τοπικών αρχών στο επίκεντρο όλων των δράσεων.

Στους εισηγητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διαφόρων επιπέδων πολιτικής προστασίας, μελετητές, στελέχη των εταίρων του δικτύου Ci-Pro EFFECT από την Ελλάδα και την Ιταλία, στελέχη κ.α.
Στο πλαίσιο εργασιών του Συνεδρίου θα δοθούν φόρμες συμμετοχής προκειμένου τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμπληρώσουν τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραλαβή του τεχνικού εξοπλισμού (ασύρματοι, αλυσοπρίονα, αντλίες) που προβλέπεται να δοθεί στους Δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Ci – Pro Effect.
Το έργο Ci-Pro Effect συντονίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και σε αυτό συμμετέχουν η ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε., ο Δήμος Lecce και η Περιφέρεια του Brindisi από την Ιταλία. Το Ci-Pro EFFECT συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και Ιταλίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής συνεργασίας “ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013”.

Διοργάνωση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πληροφορίες για το έργο Ci-Pro EFFECT: τηλ. 2610 270097, pedde@pedde.gr
Πηγή : www.pelop.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.