Άσκηση περιορισμένης κλίμακας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 

22/11/2015

Άσκηση ετοιμότητας, με τίτλο «Ατύχημα Αεροσκάφους εντός Αερολιμένα», πραγματοποιήθηκε, στις 20 Νοεμβρίου, από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή του σχεδίου αντιμετώπισης καταστάσεων ανάγκης αερολιμένα, ο έλεγχος αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, των συστημάτων υποστήριξης, καθώς επίσης και η εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Την άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά, Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Φλόκας, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Διοικητής της ΠΕ.Π.Υ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Σερεντέλλος, ο Διοικητής της Π.Υ του Δ.Α.Α., ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών και Δόκιμοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Α.Π.Σ., καθώς και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών του Αερολιμένα, της ΕΛ.ΑΣ, του Ε.Κ.Α.Β., και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή : www.facebook.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.