Φρένο στους φάρους εθελοντών πυροσβεστών θέλει να βάλει η αστυνομία του Πίτσμπουργκ

 

23/11/2015

Από το WTAE Action News Investigates

Μετάφραση ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Παναγιώτης Κοιλάκος

Η αστυνομία της πόλης του Πιτσμπουργκ έχει βάλει στο στόχαστρο τους πυροσβέστες των σταθμών της πόλης οι οποίοι φέρουν παράνομους φάρους. Όμως οι πυροσβέστες αντιδρούν υποστηρίζοντας πώς η αυστηρή τήρηση του νόμου μπορεί να θέσει την ζωή πυροσβεστών αλλά και πολιτών σε κίνδυνο. Τα παραπάνω αφορούν τους μπλε φάρους που φέρουν κάποιοι εθελοντές πυροσβέστες στα ΙΧ τους κατά την μετάβαση τους στον σταθμό εφόσον υπάρχει συμβάν αλλά και τους κόκκινους φάρους τους οποίους φέρουν εθελοντές αλλά και αρχηγοί πυροσβεστικών σταθμών στα ιδιωτικά τους οχήματα.

Τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η αστυνομία σήμαναν συναγερμό στους τοπικούς πυροσβέστες.

Ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού του ανατολικού Carnegie Adam Kauer χρησιμοποιεί πληθώρα φάρων στο όχημά του. Το μόνο πρόβλημα είναι πώς όλοι οι φάροι οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο εσωτερικό του οχήματος είναι παράνομοι. Σε αυτή την ανακάλυψη κατέληξε ο διοικητής του σταθμού αυτού αφού η αστυνομία εξέδωσε γραπτή ειδοποίηση σε αυτόν και σε 2 εθελοντές του οι οποίοι χρησιμοποιούν μπλε φάρους στο εσωτερικό των οχημάτων τους.

Τους τελευταίους μήνες η αστυνομία του Πιτσμπουργκ εξέδωσε 25 γραπτές ειδοποιήσεις στους πυροσβέστες της δυτικής Πενσυλβάνια.

Μια αστυνομικός της αστυνομίας του Πιτσμπουργκ δήλωσε πως εντόπισαν συγκεκριμένα οχήματα και έλαβαν τις συγκεκριμένες ενέργειες έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Η αστυνομικός συνέχισε λέγοντας πως τα οχήματα όταν έχουν τους φάρους στο εσωτερικό τους πολλές φορές συγχέονται με οχήματα της αστυνομίας από το ευρύ κοινό, που δεν γνωρίζει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Παρόλα αυτά ο διοικητής κ. Kauer ανησυχεί πώς θα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για τους πολίτες και τους πυροσβέστες αν ακολουθηθεί κατά γράμμα ο νόμος ο οποίος επιτρέπει μόνο ένα φάρο στην οροφή του κάθε οχήματος. Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο εθελοντές πυροσβέστες. Το όχημα που χρησιμοποιεί ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Πιτσμπουργκ κ. Darryl Jones διαθέτει και αυτό παράνομους φάρους. Μετά από ερώτηση που έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό ο ίδιος επικοινώνησε με την νομική υπηρεσία της πόλης. Η υπηρεσία του απάντησε πώς οι φάροι του δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές όντας τοποθετημένοι στο εσωτερικό του οχήματος έτσι ο διοικητής προχώρησε άμεσα στην προμήθεια νέων.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού του Mt Lebanon κ. Nick Solyda ο οποίος παρόλο που διαθέτει φάρους με πολύ καλό φωτισμό πρέπει να προχωρήσει στην προμήθεια περιστροφικών φάρων οροφής που θα καλύπτουν 360 μοίρες. Φυσικά ο νόμος δεν περιορίζεται στους πυροσβέστες. Πολλά από τα οχήματα της υπηρεσίας δημοσίων έργων διαθέτουν παράνομους φάρους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το όχημα του διευθυντή της υπηρεσίας δημοσίων έργων. Ο διευθυντής κ. Mike Gable δήλωσε πώς δεν γνώριζε τον νόμο και πως φυσικά δεν έχουν κανέναν σκοπό να εναντιωθούν στις προδιαγραφές που υπάρχουν.

Ο εκπρόσωπος της πόλης κ. Dan Miller δήλωσε πώς οι νόμοι βρίσκονται 20 χρόνια πίσω. Ο ίδιος έχει ακούσει πολλά παράπονα πυροσβεστών και έτσι προωθεί μια αλλαγή στον νόμο. Δηλώνει πώς θέλει οι πυροσβέστες να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα έτσι ώστε να είναι οι πάντες ασφαλείς. Βέβαια αυτή η τροποποίηση στον νόμο αφορά μόνο τους κόκκινους φάρους δηλαδή αυτούς που χρησιμοποιούν οι διοικητές πυροσβεστικών σταθμών και σταθμών πρώτων βοηθειών όμως κάποιοι εθελοντές πυροσβέστες πιέζουν για αλλαγή και όσον αφορά τους μπλε φάρους.

Για το WTAE Action News Investigates Paul Van Osdol

Πηγή : www.firefighternation.com

Μετάφραση ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Παναγιώτης Κοιλάκος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.