Ο στρατός βάζει πόδι στην Πολιτική Προστασία;

 

30/11/2015

Περίεργοι συσχετισμοί και πληροφορίες κάνουν λόγο για επικίνδυνες ζυμώσεις που συντελούνται και φέρνουν τον Στρατό λίγο πολύ ως επισπεύδοντα στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, αλλοιώνοντας τη φύση και τον χαρακτήρα έργου και αποστολής. Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του bloko.gr, το πρώτο βήμα έγινε στις 26 του μήνα με τη σύσταση εθνικού φορέα διαχείρισης αεροπορικών μέσων κρατικών φορέων για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως είναι η αεροπυρόσβεση – επιτήρηση δασών, αεροδιακομιδές – μεταφορές υγειονομικού ενδιαφέροντος, έρευνα και διάσωση, αεροπορική υποστήριξη σε καταστάσεις εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων αναγκών (Ξενοκράτης).

Όπως διαπιστώνεται, ο υπουργός Άμυνας, επιδιώκει να γίνει κάτι σαν υπερυπουργός παίρνοντας με σχεδόν πραξικοπηματικές μεθόδους την πολιτική προστασία της χώρας στη συναρμοδιότητα του Στρατού και όχι με βοηθητικό, αλλά με πρωτεύοντα, κύριο και ουσιαστικό ρόλο.Στα θέμα των πραξικοπηματικών τακτικών που ακολουθήθηκαν για την ενσωμάτωση στην στρατιωτική ευθύνη- ομπρέλα των πολιτικών πτητικών μέσων θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο ρεπορτάζ. Οφείλουμε όμως να “προσημειώσουμε” πως ενδυνάμωση τέτοιου εύρους της στρατιωτικής ευθύνης που συνιστά έξοδο από το κέλυφος του στρατοπέδου και πόδι σε πολιτικά ζητήματα προκαλεί αν μη τί άλλο ανησυχίες και για την τακτική και για την σκοπιμότητα.

Πηγή : www.bloko.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.