Αιτημα για χορηγίες, Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

 

30/11/2015

Με την υπ. αριθμό 653/2012, απόφαση  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, στις 29 Απριλίου 2013, αναγνωρίστηκε σωματείο ΝΠΙΔ με επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» Δ/Τ Ε.Σ.Ν.Ε. και στην αγγλική γλώσσα «HELLENICASSOCIATIONOFLIFEGUARDSCHOOLS» (H.A.L.S.), με αύξοντα αριθμό μητρώου 7/29-04-2013 και με ΑΦΜ 997315402.

Ο σκοπός του σωματείου κατά το άρθρο 3 του καταστατικού είναι: η προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, η ανάπτυξη της οργάνωσης λουτρικών εγκαταστάσεων (θάλασσα) και κολυμβητικών δεξαμενών, η ασφάλεια στο υγρό στοιχείο, η ενημέρωση του κοινού και γενικότερα η ανάπτυξη και η διάδοση της ναυαγοσωστικής και η προστασία της ανθρώπινης ζωής στο υγρό στοιχείο στη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο σκοπός αυτός δεν είναι κερδοσκοπικός, ούτε αντίθετος στους νόμους, την ηθική και τη δημόσια τάξη.

Η Ένωση μας αποφάσισε ότι πέραν του θεσμικού της ρόλου θα πρέπει να συμβάλλει και ουσιαστικά στη διάσωση ναυαγών βοηθώντας στο έργο των λιμενικών που καθημερινά αντιμετωπίζουν εκατοντάδες περιστατικά. Θέτοντας στη διάθεση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τις υπηρεσίες μας,  το υπουργείου ναυτιλίας αποφάσισε να μας χρησιμοποιήσει υπό τις διαταγές του τοπικού λιμεναρχείου στη Λέσβο, για τη διάσωση ναυαγών αλλά και για τον συντονισμό όλων των εθελοντών και οργανώσεων που επιχειρούν άναρχα στο νησί. Μετά από αυτοψία που διενεργήσαμε μαζί με τον πλωτάρχη που είναι ο συντονιστής του Λιμενικού, της Frontex, της αστυνομίας αλλά και των οργανώσεων, μαζί με τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καταλήξαμε στις ανάγκες που έχει η αποστολή. Η συμμετοχή της ΕΣΝΕ θα είναι με ομάδες 16 ατόμων που θα αλλάζουν ανά 7-10 μέρες και με δύο τουλάχιστον σωστικά σκάφη ώστε να μπορούμε να καλύψουμε σε 24ωρη βάση τα περιστατικά. Συντονίζοντας και το έργο των υπόλοιπων ναυαγοσωστών θα καλύψουμε όποιες άλλες ανάγκες προκύψουν.

Καθώς η ροή των προσφύγων δεν φαίνεται να μειώνεται για το επόμενο διάστημα, υπολογίζουμε ότι η παρουσία μας Λέσβο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά που θα αποστείλουμε ομάδες όπως η Χίο, η Κως, η Σάμος αλλά και όπου αλλού μας χρειαστεί το λιμενικό σώμα, θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό θέτει το ζήτημα της συνεχόμενης ανάγκης σε προσωπικό, εξοπλισμό και χρηματοδότηση.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια σας σε όσους από τους παραπάνω τομείς θα μπορούσατε να συνεισφέρεται στο έργο μας καθώς οι ανάγκες μας όπως ήδη αναφέραμε θα είναι διαρκώς αυξανόμενες. Σας αποστέλλουμε μια λίστα των αναγκών μας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανάγκες όπως για παράδειγμα οι μετακινήσεις προς και από τα νησιά, ώστε να σας διευκολύνουμε να παρέχεται εφόσον επιθυμείται, τη βοήθεια σας.

Θα θέλαμε εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσουμε για την εξέταση του θέματος μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε διευκρίνηση και ζήτημα προκύψει

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 222150001, Πρόεδρος 6936974525, Γεν. Γραμματέας 6944303053

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Τσαμπάζης Ευάγγελος
Νικόλαος Γιοβανίδης
Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Σχετικοί Σύνδεσμοι: esnegr@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.