Δελτίο τύπου από την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής αναφορικά με ξυλοδαρμό φωτορεπόρτερ

 

5/12/2015

Αποτελούμε επαγγελματική Ένωση με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Η Ένωσή μας αποτελείται από τις αναγνωρισμένες και πλέον καταξιωμένες σχολές της χώρας. Συνεπεία αυτού, ως εκ της φύσεως της Ένωσής μας, είμαστε αυτοί που εκπροσωπούμε τους Έλληνες ναυαγοσώστες στο σύνολό τους. Πριν λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο νησί της Λέσβου, με τον ξυλοδαρμό του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη. Με την ανωτέρω ιδιότητά μας, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό τα ακόλουθα:

Η Ένωσή μας δραστηριοποιείται στη διάσωση και στην παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Ειδικότερα, αρχικά στις 2/11 κλιμάκιο του Δ.Σ. μας επισκέφθηκε το Δήμο Λέσβου και τη Λιμενική Αρχή και από κοινού αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ε.Σ.Ν.Ε., προκειμένου να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Ο Δήμος Λέσβου χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Ν.Ε και εξέδωσε δελτίο τύπου στα Μ.Μ.Ε. γνωστοποιώντας αυτή τη συνεργασία. Άμεσα συστάθηκαν εθελοντικές ομάδες διάσωσης, οι οποίες από τις 9/11/2015 δραστηριοποιούνται στο νησί της Λέσβου και συνδράμουν με κάθε τρόπο.

Το σύνολο του εθελοντικού έργου των ομάδων διάσωσης που συστάθηκαν σε συνέχεια της ανωτέρω πρωτοβουλίας τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσής μας και επί τη βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου μας, η οποία καθόρισε το πλαίσιο και τον τρόπο δράσης αυτών και προέβλεψε τη δραστηριοποίηση όλων των ομάδων υπό τον κεντρικό συντονισμό της Ένωσης. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, οι Έλληνες ναυαγοσώστες, υπό την αιγίδα της ΕΣΝΕ δίνουν καθημερινά και την ψυχή τους για τη διάσωση προσφύγων και την εν γένει παροχή βοήθειας και έχουν επιτελέσει εξαιρετικό έργο (το σύνολο των πτυχών του οποίου θα γνωστοποιήσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας). Το έργο μάλιστα αυτό έχει μέχρι σήμερα εκτελεστεί αποκλειστικά με δαπάνες της Ένωσης και των μελών της.

Σε συνέχεια των προαναφερομένων και δεδομένων σημερινών σχετικών αναφορών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε τόνο, ότι ο άνθρωπος που φέρεται να κατηγορείται για την ανωτέρω πράξη (του ξυλοδαρμού) κατά του κ. Μεσσίνη, παρά τις επανειλημμένες προτροπές μας για το αντίθετο, δραστηριοποιείται στο νησί της Λέσβου εντελώς αυτόνομα και ουδόλως σχετίζεται με την οργανωμένη δράση της Ένωσής μας. Για τη δράση του αυτή μάλιστα έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί έντονα, καθώς λόγω του τρόπου που λειτουργεί αντί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, το μόνο που πράττει είναι να παρεμποδίζει το έργο της Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, μολονότι δε φέρουμε οιαδήποτε ευθύνη για τις ενέργειες του ανωτέρω, αποδοκιμάζουμε ευθέως την πράξη του και την εν γένει συμπεριφορά του. Δεδομένου δε ότι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάσαμε αναφορές περί εμπλοκής των Ελλήνων ναυαγοσωστών, τονίζουμε με έμφαση, ότι δεν πρέπει να προκαλείται οιαδήποτε σύγχυση μεταξύ του ανωτέρω και των Ελλήνων ναυαγοσωστών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την Ένωσή μας, σε αντίθεση με τον ανωτέρω που δρα εντελώς αυτόνομα παρά τις έντονες αντιδράσεις μας για αυτό. Ουδόλως χαρακτηρίζεται η Ένωσή μας από τέτοιες πράξεις, οι οποίες είναι σε κάθε περίπτωση κατακριτέες. Κατά συνέπεια, η Ένωσή μας διαχωρίζει ξεκάθαρα τη θέση της και επιφυλάσσεται να κινήσει τις νόμιμες και προβλεπόμενες εκ του καταστατικού της διαδικασίες έναντι του ανωτέρω.

Τσαμπάζης Ευάγγελος
Πρόεδρος
Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος
Αντωνίου 3-5
34100, Χαλκίδα
Τηλ: 2221500001
Φαξ: 2221500011
URL: www.esne.org.gr
Mail: esne@esne.org.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.