Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

6/12/2015

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού ΣώματοςΗ συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη», όπως αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην πατρίδα μας με τον Ν.4029/2011 (αρθ.24,παρ.3), ως προέκταση της «παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού» συμφώνως των αποφάσεων του Ο.Η.Ε.

Ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά το Δ.Σ της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στο Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Εθελοντές Πυροσβέστες προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Μάλιστα θεώρησε προνόμιο του το γεγονός ότι ο ίδιος, ως Υπουργός Εσωτερικών συνετέλεσε κατά πολύ στην δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου, πάνω στο οποίο στηρίζεται σήμερα ο Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα και που τα αποτελέσματά του είναι πλέον ορατά στο κοινωνικό σύνολο. Τέλος, συνεχάρη, στο πρόσωπο του Δ.Σ., όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες και τους κάλεσε να συνεχίσουν αυτή την ξεχωριστή και ανιδιοτελή προσπάθειά τους, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και κατ’ επέκταση και ο ίδιος ο θεσμός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους όλων των Εθελοντών, για το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας τίμησε τον εορτασμό της ημέρας κι επεσήμανε προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο ό,τι: «Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα ο θεσμός προσδοκά στο πρόσωπο σας έναν ειλικρινή συμπαραστάτη».

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο κύριος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πορεία του θεσμού και ιδιαιτέρα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ένωση, προς πάσα κατεύθυνση, τόσο για την πιστή εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ο οποίος διέπει τον εθελοντισμό στο Π.Σ., όσο και για το τεράστιο πρόβλημα της μη χορήγησης των προβλεπομένων Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα οποία αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ορθή άσκηση των πυροσβεστικών καθηκόντων. Για το συγκεκριμένο μάλιστα πρόβλημα ο κ. Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει, με σκοπό την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.

Στο τέλος της συνάντησης, ως ανάμνηση της επίσκεψης, επιδόθηκε στον κ. Παυλόπουλο, αναμνηστική πλακέτα με το διακριτικό σήμα του «Εθελοντή Πυροσβέστη», την οποίο και δέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής
Δημήτριος Ζέρβας
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Πειραιώς 31, Αθήνα, Τ.Κ. 105 53,
Τηλ:213 215 8247 και 698 036 0855/6

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.