Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστικό Σώμα

 

22/12/2015

Κύριε Υπουργέ
Το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί τον κεντρικό και κύριο επιχειρησιακό φορέα παροχής έργου πολιτικής προστασίας στην πατρίδα μας.
Στον πριν ολίγες ημέρες απολογισμό της δράσης του για το 2015, υπό την τιμητική παρουσία σας, αναδείχθηκε το αυτό το μεγάλο και πολύπλευρο έργο που παράγεται υπό τις δυσμενείς συνθήκες των μνημονιακών επιταγών.
Αυτό το αποτέλεσμα, οφείλεται κυρίως στον υψηλό επαγγελματισμό και την προσφορά των Πυροσβεστών, αλλά και στον βελτιστοποιημένο διαφορεικό συντονισμό, μέσω του Ε.Σ.Κ.Ε., όπου συγκέντρωσε υπό ενιαία διοίκηση όλες τις διατιθέμενες δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα στα πλαίσια, αυτά ζητούμενο παραμένει όπως πολύ καλά επισημάνατε στην ομιλία σας στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως σχεδιαστικού οργάνου και του Πυροσβεστικού Σώματος ως επιχειρησιακού βραχίονα.
Προς τον πρώτο άξονα, σημαντική συνεισφορά είναι η αξιοποίηση εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών του Π.Σ. στο δυναμικό της Γ.Γ.Π.Π. και στο δεύτερο άξονα ο διακριτός ρόλος του επικεφαλής της Γ.Γ.Π.Π. από τα επιχειρησιακά του Π.Σ., ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα δυαρχίας κατά το κρίσιμο χρόνο των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι στερούνται αληθείας, και βασιμότητας πληροφορίες που αποδίδουν προθέσεις υποβάθμισης του ρόλου του Π.Σ. στην Γ.Γ.Π.Π. 

Θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε, ότι θεωρείται τουλάχιστον «άκομψο» το γεγονός ότι στην επιτροπή που συστάθηκε για την επεξεργασία προτάσεων για την αναμόρφωση του Ν.4249, για τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δεν συμμετάσχει κανένα από τα στελέχη του Π.Σ. που υπηρετούν στην Γ.Γ.Π.Π. και κανένα από τα στελέχη του Ε.Σ.Κ.Ε.

Η εξεύρεση του βέλτιστου προτύπου για την σχέση Γ.Γ.Π.Π. και Πυροσβεστικού Σώματος, μας βρίσκει σύμφωνους να κινείται στα πλαίσια που και εσείς παρουσιάσατε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την υλοποίηση της προγραμματικής διακήρυξης του πολιτικού σας φορέα για «Αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, της Γ.Γ.Π.Π ως Σχεδιαστικού – Συντονιστικού- επιχειρησιακού βραχίονα του Π.Σ. και ενσωμάτωσής του στο φυσικό του χώρο, αυτό της πολιτικής προστασίας μέσω της υπαγωγής του στην κεντρική διακυβέρνηση της χώρας.»

Πηγή : http://eapsgr.blogspot.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.