Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας Πυροσβεστικού Σώματος

 

28/12/2015

Το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) οφείλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους, να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, προκειμένου να είναι ικανό να αντιμετωπίζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις συνεχόμενες και διαρκώς συνθετότερες προκλήσεις. Η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης και κυρίως της έντασης των φυσικών καταστροφών, αλλά και η πολυπλοκότητα διαχείρισης των λοιπών τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών, σε συνδυασμό με την εμπεδωμένη αναγκαιότητα για εξορθολογισμένη χρήση και μεγιστοποίηση αξιοποίησης οικονομικών και ανθρώπινων πόρων σε όλο το φάσμα λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, επιβάλουν την ανάληψη δράσεων για την οργάνωση του Σώματος, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού που συνδυάζει μηχανισμούς ταχείας και αποτελεσματικής απόκρισης, αξιόπιστη και παραγωγική εσωτερική οργάνωση και λειτουργία και ορθολογική και δημιουργική χρήση των διατιθεμένων πόρων.

Το παρόν Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του ΠΣ καθορίζει τις προτεραιότητες του ΠΣ για την περίοδο 2015-2019. Από την ανάδειξη των προτεραιοτήτων αυτών επιδιώκεται ο σωστός προγραμματισμός των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της Υπηρεσίας γι’ αυτή την πενταετία. Η διαδικασία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα σήμερα καθώς λαμβάνει υπόψη τη νέα διοικητική δομή της χώρας με την εφαρμογή του Καλλικράτη, τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών που προκαλούν εντονότερες φυσικές καταστροφές και την αναμφισβήτητα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία που έχει άμεσο αντίκτυπο στον πολίτη και στη λειτουργία των οικονομικών – παραγωγικών δομών της χώρας.

Το Σ.Ε.Π.Α.Λ. ΠΣ 2015-2019, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς και τις προβλεπόμενες ανάγκες όπως αυτές αναδεικνύονται από τις εξελίξεις της εποχής, καθορίζει τους στόχους για την επόμενη πενταετία αλλά και τους κρίσιμους παράγοντες και προϋποθέσεις για την επίτευξή τους, ενώ, τέλος, προσδιορίζονται δράσεις για την υλοποίηση των στόχων αυτών.

Διαβάστε σε ηλεκτρονική μορφή βιβλίου PDF το πρόγραμμα 

Πηγή : www.fireservice.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.