Κοινή διαμαρτυρία Πυροσβεστών, Αστυνομίας, Διασωστών και εθελοντών κατά της βίας εναντίων τους

 

29/12/2015

Hagen,  Σε κοινή διαμαρτυρία προέβησαν πυροσβέστες, αστυνομικοί, διασώστες και εθελοντές θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τις ημέρες εορτών και ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά. Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των επιθέσεων που δέχονται, καθώς κάποιες κλήσεις τους οδηγούν σε ενέδρες. Χαρακτηριστικά ανέφεραν συμβάν όπου μετά από κλήση για βοήθεια σε ανύπαρκτο ατύχημα δέχθηκε τόσο το περιπολικό όσο και το ασθενοφόρο καταιγισμό «πυρών» από ρουκέτες. Σε άλλο συμβάν μετά από πυρκαγιά σε στύλο τηλεφωνίας δέχθηκαν επίθεση οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί με κροτίδες, πέτρες και ακολούθως χτυπήματα και κλωτσιές.

Μια από τις αιτίες της αυξημένης βίας κατά των δυνάμεων ασφαλείας, εκτός από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, είναι η όλο και μεγαλύτερη έλλειψη σεβασμού. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πραγματοποιούν κινητοποίηση μέσω Facebook με κύριο μήνυμα «Καμία ανοχή για τους δράστες».

Πηγή : www.derwesten.de
Μετάφραση Ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Παναγιώτης Γέρου

1 Comment

  1.  

    Μόλις χτες το βράδι “άγνωστοι” (Ρομά -τσιγγάνοι) πυροβόλησαν για εκφοβισμό του περιπολικού του 10ου Αθηνών ενώ εσβηνε φωτιά στην γνωστή ρεματιά που είναι υπό εχθρική κατοχή.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.