Πυροσβέστες δέχθηκαν ηλεκτροσόκ κατά την διάρκεια κατάσβεσης

 

29/12/2015

San Francisco: Βάσει ανακοίνωσης εκπροσώπου τύπου του Πυροσβεστικού Τμήματος, δύο πυροσβέστες υπέστησαν ηλεκτροσόκ (προερχόμενο από πίνακα φωτοβολταϊκού στοιχείου), κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς 1ου συναγερμού, σε οικία στην περιοχή Bayview District του San Francisco.

Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος τύπου της «San Francisco Fire», Mindy Talmadge, o ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για σχετικές εξετάσεις, καθώς παρουσίασε μούδιασμα στα χέρια του, ενώ ο άλλος παρέμεινε στο συμβάνΗ κα. Talmadge αναφέρε, ότι οι πυροσβέστες βρίσκονταν στο περιστατικό που αρχικά αναφέρθηκε ως φωτιά οροφής, στις 1.37 μ.μ., σε μια οικία στο οικοδομικό τετράγωνο 1100 της λεωφόρου Hollister.

Οι πυροσβέστες έκαναν κατάσβεση σε μία γειτονική σκεπή και υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν σε επαφή με τον πίνακα του φωτοβολταϊκού στοιχείου, παρόλα αυτά, υπέστησαν ηλεκτροσόκ με κάποιο τρόπο«Είναι πιθανόν, να υπήρξε μετάδοση ηλεκτρισμού από τους πίνακες φωτοβολταϊκών στοιχείων στο νερό που υπήρχε στην σκεπή (καθώς το νερό είναι αγώγιμο) και πάνω στο οποίο στέκονταν οι πυροσβέστες», δήλωσε ο αρχηγός του Τάγματος Michael Thompson. Η κα. Talmadge αναφέρει επίσης ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την κατάσβεση στις 2.21 μ.μ.

Επιπρόσθετα,  το πλήρωμα της  PG&E αποφάσισε το ίδιο απόγευμα να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην εν λόγω οικία και να εξιχνιάσουν τι συνέβη. Τέλος, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη φωτιά που είχαν ανάψει οι κάτοικοι στο τζάκι του σπιτιού, η οποία προφανώς με κάποιο τρόπο εξαπλώθηκε από την καμινάδα, στην οροφή και στη σοφίτα.

Πηγή : http://modernfirebehavior.com

Μετάφραση Ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Χριστίνα Φωτεινογιαννοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.