Υπάλληλοι της Microsoft δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα

 

14/1/2016

Αρκετοί υπάλληλοι της Microsoft που εργάζονται σε ένα κτίριο στο Redmond campus, άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία ξαφνικά χθες. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Κ5, το γεγονός πιστεύεται ότι οφείλεται σε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Κ5 αποκάλυψε ότι οι πυροσβέστες και τα ασθενοφόρα που έφτασαν στο Redmond campus, βρήκαν 5 ανθρώπους που υπέφεραν από ισχυρούς πονοκεφάλους και προβλήματα στο στομάχι. Αν και η αιτία του προβλήματος δεν εντοπίστηκε από την αρχή, οι υπηρεσίες πιστεύουν ότι ήταν από μια διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο τοπικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το iguru, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ανιχνευτές CO (μονοξειδίου του άνθρακα) για να σαρώσουν τα κτίρια της Microsoft, και πραγματικά, ανιχνεύτηκε μια διαρροή σε ελαττωματικό εξοπλισμό κουζίνας.
Ευτυχώς, κανείς δεν κινδύνεψε σοβαρά, αλλά οι διαχειριστές του κτιρίου άρχιζαν να ελέγχουν τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, τις μονάδες εξαερισμού, καθώς και τον εξοπλισμό της κουζίνας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Αν αναρωτιέστε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, η απάντηση είναι πολύ απλή: μπορεί να σας σκοτώσει.
Η επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που υπάγεται στο αμερικανικό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, προειδοποιεί ότι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να συχνά να συγχέεται με μια τυπική γρίπη, λίγο πολύ, επειδή έχει τα ίδια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, ζάλη, αδυναμία, στομαχικές διαταραχές, έμετο, και πόνο στο στήθος.

«Κινδυνεύουν όλοι από μια δηλητηρίαση από CO. Τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνιες καρδιακές παθήσεις, αναιμία, ή αναπνευστικά προβλήματα είναι πιο ευπαθή στο CO. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πεθαίνουν από δηλητηριάσεις CO, πάνω από 20.000 επισκέπτονται τις μονάδες εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων και πάνω από 4.000 νοσηλεύονται» αναφέρει το Υπουργείο.

Πηγή : www.zougla.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.