Η ΟΕΔΔ χρειάζεται τη βοήθεια σου

 

18/1/2016

Αγαπητοί φίλοι της ΟΕΔΔ,

Αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα για να αναβαθμιστούμε, και χρειαζόμαστε την βοήθεια σας!! Η ομάδα μας έχει περάσει από πολλά στάδια, ξεκινώντας πριν από 16 χρόνια όπου πηγαίναμε στις φωτιές με τζιν και κοντομάνικα με αυτοκίνητα του Δήμου Εκάλης και φτάνοντας στο σήμερα όπου οι εθελοντές μας είναι εξοπλισμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, διαθέτουμε 2 δικά μας πυροσβεστικά οχήματα, και έχοντας στόχο την περαιτέρω εξέλιξη μας.

Πρέπει όμως τώρα να δώσουμε μια καινούργια κατεύθυνση η οποία θα συμπληρώσει αρκετά και σημαντικά κενά για την ομάδα, κάποια από τα οποία έχουν να κάνουν με την δημιουργία νέων κινήτρων για τους εθελοντές μας αλλά και για την προσέλκυση νέων εθελοντών μέσα σε αυτή τη περίοδο κρίσης. Αποφασίσαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για να αγοράσουμε ένα υδροφόρο όχημα τουλάχιστον 8,000lt νερού το οποίο θα μας βοηθήσει με τα εξής:

– Να έχουμε επάρκεια σε νερό σε μεγάλα περιστατικά μιας που το δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών είναι ελλειπέστατο.

– Να διευρύνουμε τα όρια ευθύνης μας ώστε να δώσουμε μεγαλύτερο κίνητρο για τους μη-τοπικούς εθελοντές ή/και στην προσέλκυση τους

– Να μπορούμε να παρέχουμε μεγαλύτερη βοήθεια στο Πυροσβεστικό Σώμα σε πυρκαγιές όπου χρειάζονται υδροφόρες

– Να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό εγχείρημα για τους νεότερους εθελοντές οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να στελεχώνουν το υδροφόρο όχημα με έναν έμπειρο οδηγό, και χωρίς απαραίτητα επικεφαλής οχήματος, μιας που το ρίσκο είναι σαφώς μικρότερο από την στιγμή που δεν θα εμπλακεί το πλήρωμα του οχήματος σε επιχειρήσεις πρώτης γραμμής. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής πρακτικής εκπαίδευσης όπου οι νεότεροι εθελοντές θα μπορούν να μιλάνε, καθοδηγούμενοι από τον οδηγό, στον ασύρματο, να διαβάσουν χάρτη και να συμμετάσχουν σε αρκετά περιστατικά σε μια πιο ελεγχόμενη κατάσταση αποκτώντας σημαντική εμπειρία.

Ο στόχος που έχουμε θέσει δεν είναι μικρός. Θέλουμε να μαζέψουμε το ποσό των 25,000 ευρώ το οποίο θα μας καλύψει:

– Την αγορά μεταχειρισμένου υδροφόρου οχήματος από Γερμάνια, Αυστρία ή Ολλανδία.
– Τα μεταφορικά έξοδα, ασφάλειες, φόρους, κτλ.
– Τον εκτελωνισμό του οχήματος.
– Την μηχανολογική μελέτη έγκρισης τύπου για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας
– Το πρώτο service του οχήματος
– Την ασφάλεια του οχήματος

Η βοήθεια σας για να κατορθώσουμε αυτόν τον στόχο μας είναι καθοριστική. Εξάλλου η βιωσιμότητα της ομάδας όπως και το έργο που παράγει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι αποτέλεσμα της βοήθειας που δεχόμαστε από φίλους δωρητές. Επομένως το έργο που παράγουμε ανήκει τόσο σ εσάς όσο και σ εμάς.

Αυτό που ζητάμε είναι, με κάθε like να μπορεί ο καθένας να δωρίσει 1 ευρώ προς την εκπλήρωση του στόχου της ομάδας και να κάνει share την έκκληση μας για ενίσχυση.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει διάθεση για βοήθεια και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε τον στόχο μας με αυτή τη βοήθεια….από εσάς!!

Οι τρόποι που μπορείτε να μας βοηθήσετε είναι απλοί:

– Μπορείτε να στείλετε SMS στο 54344 βάζοντας το πρόθεμα ΟΕ και αυτομάτως να χρεωθείτε το πόσο του 1 ευρώ + ΦΠΑ το οποίο θα διατεθεί προς τον σκοπό της ΟΕΔΔ

-Μπορείτε επίσης να κάνετε κατάθεση μέσω paypal από την ιστοσελίδα μας www.oedd.gr

-Εναλλακτικά μπορείτε μέσω e-banking να κάνετε κατάθεση απευθείας στον λογαριασμό μας με τα εξής στοιχεία:

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού 5083045480993
IBAN: GR45 0172 0830 0050 8304 5480 993
BIC/SWIFT: PIRBGRAA

Για περισσότερα στοιχεία για την ομάδα, κάντε μια περιήγηση εδώ να δείτε την δράση μας τους τελευταίους μήνες και, φυσικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο www.oedd.gr όπου θα βρείτε αναλυτικά στοιχεία για την ομάδα, τους στόχους και την δράση της.

Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων και σας υπενθυμίζουμε πως χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε αυτό το αξιόλογο έργο που προσφέρουμε για την προστασία των συνανθρώπων μας και της φύσης.

Με εκτίμηση
Η ΟΕΔΔ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.