Ετήσια Τελετή Βράβευσης Εθελοντών και Φορέων από τον Σ.Π.Α.Π

 

24/1/2016

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), βράβευσε τους Εθελοντές και τις Εθελοντικές ομάδες, τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τα ΜΜΕ και τους χορηγούς, που στήριξαν το έργο του κατά το 2015.

Στην ίδια Τελετή τιμήθηκαν για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2015, οι Δήμαρχοι και οι Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας από τους 12 Δήμους μέλη του Συνδέσμου. Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος και Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Σπανολιός, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος εκ μέρους της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Ηγεσίας, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Ιωάννης Μουράτογλου, o κ. Γιώργος Παγώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Eastern Mediterranean και χορηγό πολλών δράσεων του ΣΠΑΠ, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Γιώργος Ψαθάς, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Ανάπτυξη της Πάρνηθας Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάπτυξης Λαυρεωτικής Σταύρος Ιατρού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βόρειας Ανατολικής Αθήνας Γιώργος Κουράσης, εκπρόσωποι των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Παύλος Καμάρας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και οι Πρώην Πρόεδροι του Σ.Π.Α.Π., Κωνσταντίνος Κοσοβίτσας και Μανώλης Κουρμαδιάς.

IMG_5600IMG_5590

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Είναι χρέος μας να παραδώσουμε στις νέες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που παραλάβαμε. Έχουμε ηθική υποχρέωση να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε παιδιά, μαθητές και πολίτες, σε καινοτόμες περιβαλλοντολογικές δράσεις για να αναλάβουν άμεσα ενεργούς ρόλους, στην προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο που σήμερα επιτελούμε με περισσότερη αισιοδοξία, εντατικότερους ρυθμούς, διεύρυνση και επέκταση συνεργασιών με στόχο δραστηριοποίηση σε νέους τομείς».

IMG_5560IMG_5508

Και ο Πρόεδρος τους ΣΠΑΠ συνέχισε:

«Οι σημερινές βραβεύσεις κάθε άλλο παρά συμβολικές είναι. Είναι η απτή εκδήλωση αναγνώρισης και ευχαριστίας για όλους εκείνους, που βοήθησαν στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματος μας για διατήρηση, ανάπλαση και αναβίωση του Πεντελικού περιβάλλοντος. Ένα όραμα που υπηρετώ δεκαετίες τώρα και δε θα πάψω να το υπηρετώ, όσο έχω δυνάμεις για να το κάνω, από όποια θέση και αν με έχουν τάξει οι συμπολίτες μου αφενός και μου έχουν αναθέσει οι συνάδελφοι μου αυτοδιοικητικοί αφετέρου. Αυτό το όραμα υπηρετήσαμε όλοι εμείς οι άνθρωποι του ΣΠΑΠ κατά τη διάρκεια του 2015. Συνεχίσαμε με εντατικότερους ρυθμούς το έργο του Συνδέσμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση του έργου των προηγουμένων διοικήσεων καθώς και στην επέκτασή του και σε άλλους τομείς λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε. Λειτουργήσαμε σε όλους τους τομείς, με 4 κυρίαρχους άξονες: την εργατικότητα, την ομαδικότητα, την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Εκμεταλλευτήκαμε την καλή οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε και εργαζόμενοι με μεθοδικότητα, καλό προγραμματισμό, χωρίς υπερβολές και σπατάλες».

12615294_1025671897471185_450687903362396860_o12593755_1025672194137822_7431101983711588380_o

12496069_1025672014137840_7818428787931753068_o

Στην Τελετή βραβεύτηκαν οι Εθελοντικές Ομάδες: η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ΕΟΜΑΚ, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, οι Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας – Πικερμίου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά – Προβαλίνθου, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Εκάλης, η Μoνάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας και η Εθελοντική Ομάδα του Σ.Π.Α.Π.

Πηγή : http://spap.org.gr/

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.