Όχι άλλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια του Μάχιμου Πυροσβέστη

 

25/1/2016

Επιστολή της ΠΟΕΥΠΣ και της ΕΑΠΣ προς Τόσκα, γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και αρχηγό Π.Σ. 

“Κύριε Υπουργέ
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το νέο αυτό «ενδιαφέρον» για το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, με την νέα πρωτοβουλία της αφαίρεσης από το μηχανισμό του Πυροσβεστικού Σώματος εννέα από τα δώδεκα ασθενοφόρα που διαθέτει σε όλη τη χώρα.

Αντί να δούμε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον, με την θέσπιση κανόνων υγείας και ασφάλειας στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, και την χορήγηση επαρκών Μ.Α.Π. στο προσωπικό, αφαιρούνται από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα ελάχιστα ασθενοφόρα που διαθέτει και αποτελούσαν μια μικρή ασπίδα ασφαλείας στο «απρόβλεπτο» των πυροσβεστικών – διασωστικών επιχειρήσεων.
Αντί να επιδειχθεί το ελάχιστο ενδιαφέρον, να εκπαιδευτούν και άλλα στελέχη για να είναι πλήρως στελεχωμένα τα ασθενοφόρα αυτά και να παρέχουν το ελάχιστο της προστασίας στους μαχόμενους Πυροσβέστες αλλά και στους πολίτες που εμπλέκονται στα πυροσβεστικά συμβάντα, επιλέχθηκε η αφαίρεσή τους από τον πυροσβεστικό μηχανισμό.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για τον Έλληνα Πυροσβέστη δεν κατοικεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύριε Υπουργέ

Ως στρατιωτικός γνωρίζεται περί πολέμων και ενδεχομένων απωλειών των μαχητών.
Ως Αν. Υπουργός πιστεύουμε, ότι είδατε, ότι αυτό στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι καθημερινότητα.
Μην επιτρέψετε να γίνει αυτό, που στην προηγούμενη θητεία σας στο Υ.Ε.Θ.Α. δεν θα διανοούσασταν καν να σκεφτείτε. Διασφαλίστε έστω και στο ελάχιστο την ασφάλεια των Πυροσβεστών.
Και αν δεν μπορείτε να την ενισχύσετε, τουλάχιστο μην επιτρέψετε να μειωθεί.

 

Για την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
Ο Πρόεδρος
Για την Ε.Α.Π.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Σταθόπουλος
Ιωάννης Σταμούλης

 
Παρατίθεται επίσης δελτίο Τύπου αξιωματικών της Κρήτης

1.  Η φράση έχουσι γνώσι οι φύλακες τελικά είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Πρέπει πάντοτε να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση.  Τελευταίο περιστατικό η επικείμενη μετακίνηση του Πυροσβεστικού ασθενοφόρου από το Ηράκλειο Κρήτης στην Αθήνα. Με διαταγή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος μετακινείται το εν λόγω όχημα , για  αδιευκρίνιστους λόγους και σκοπούς ακόμα. Έτσι μένουν ακάλυπτοι προνοσοκομιακά  όλοι οι Πυροσβεστικοί συνάδελφοι που υπηρετούν  το νησί μας αλλά και οι πολίτες που εξυπηρετεί. Άραγε ένα Πυροσβεστικό Ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί μας θα σώσει τα προσχήματα????  Ελπίζουμε μέχρι τελευταία στιγμή η απόφαση  αυτή να ανατραπεί. Γιατί τελικά  «ιατρεία της γειτονιάς» δεν γίνονται  με δανικά ασθενοφόρα και δανεικούς ιατρούς. Τέλος μετά από τις μετακινήσεις των ασθενοφόρων μήπως σειρά παίρνουν και Αξιωματικοί Υγειονομικοί (ιατροί) του Πυροσβεστικού Σώματος:  Θα μας βρουν απέναντι τους να το γνωρίζουν…

Για την Ε.Α.Π.Σ
Ο Γραμματέας Περ. Επιτροπής  Κρήτης της ΕΑΠΣ
Παπαλεωνίδας Νικόλαος

Πηγή : www.bloko.gr

1 Comment

  1.  

    Και θυμηθείτε ότι τα ασθενοφόρα ήταν δωρεά, δεν είχαν αγοραστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτι έλεγαν παλαιότερα για ηθικό και νόμιμο κλπ.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.