Το ΕΚΑΒ μπαίνει στα σχολεία

 

29/10/2013

Πρόταση του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ προς τον υφυπουργό Υγείας Α. Μπέζα που έγινε αμέσως δεκτή λόγω της σημασίας για την πρόληψη των ατυχημάτων και τραυματισμών. Αποδέχτηκε το υπουργείο την πρόταση το αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Συγγελάκη για ένταξη στο ΕΣΠΑ εκπαιδευτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας (στην Γ’ Γυμνασίου, σε 1000 σχολεία) για την πρόληψη των ατυχημάτων και τραυματισμών και την προαγωγή της υγείας. Μάλιστα το πρόγραμμα θα φέρει το όνομα Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης!

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.Συγγελάκης “σε συνέχεια της δέσμευσης, που ανέλαβα στο Ηράκλειο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης του ΕΚΑΒ Κρήτης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, επανήλθα με την κατάθεση επίσημης πρότασης (18.10.13) προς τον Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για το ΕΚΑΒ, κ. Α. Μπέζα, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του εκπαιδευτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας (στην Γ’ Γυμνασίου, σε 1000 σχολεία) και πρότεινα να φέρει το όνομα Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα δύο εκλεκτά στελέχη του ΕΚΑΒ, που απέδιδαν τόσο μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση κι έχασαν μάλιστα τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, καθώς πήγαιναν στο Ρέθυμνο για εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.”

Η πρόταση για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε και προφορικώς στον υφυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΚΑΒ (χωρίς όμως αναφορά τότε στην ονοματοδοσία του έργου), συνάντησε το ενδιαφέρον του, καθώς αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της πρόληψης των ατυχημάτων και τραυματισμών και μάλιστα στην κρίσιμη εφηβική ηλικία. Αναμένουμε οδηγίες ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στην υποβολή του Τεχνικού Δελτίου. Είναι επίσης σημαντικό ότι το ΕΚΑΒ μπορεί να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης και μετά τη λήξη της περιόδου χρηματοδότησης του προγράμματος.

“Η κίνηση αυτή αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας προς τα δύο πρόωρα χαμένα άξια στελέχη μας, τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης, και αν υιοθετηθεί θα δώσει μήνυμα στην κοινωνία ότι σε μία περίοδο κρίσης των θεσμών και γενικευμένης αμφισβήτησης, η προσφορά των συνεπών δημόσιων λειτουργών δεν αποσιωπάται αλλά, αντίθετα, αναγνωρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία κι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.” κατέληξε ο κ.Συγγελάκης στο cretalive.

Πηγή : cretalive.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.