Τροπολογία για την παράταση συμβάσεων εναέριων μέσων με την Πυροσβεστική

 

29/1/2016

Την παράταση των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών εναέριων μέσων προς το Πυροσβεστικό Σώμα και για την φετινή αντιπυρική περίοδο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τις νέες ρυθμίσεις μεταθέσεων των οπλιτών.

Με την προτεινόμενη διάταξη και δεδομένης της ταυτότητας των επιχειρησιακών αναγκών ρυθμίζονται λειτουργικά θέματα της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2016, με γνώμονα την έγκαιρη, άμεση και ολοκληρωμένη προετοιμασία για την επαρκή ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας. Ειδικότερα, με την εν λόγω τροποποίηση που προβλέπει η Τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, επεκτείνεται και για την αντιπυρική περίοδο 2016 η ισχύς των συμβάσεων για παροχή υπηρεσιών προς το Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία ορίζει τα ακόλουθα:

Συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης παροχής υπηρεσιών για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη-συντήρηση των εναέριων μέσων του Π.Σ., καθώς και συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης μέσω μίσθωσης εναέριων μέσων αεροπυρόσβεσης μετά των πληρωμάτων πτητικής και τεχνικής υποστήριξής τους ή συμβάσεις, συμφωνίες και αποφάσεις εξασφάλισης παροχής υπηρεσιών αεροπυρόσβεσης με μίσθωση ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης μετά των πληρωμάτων πτητικής και τεχνικής υποστήριξής τους, οι οποίες συνήφθησαν ή εκδόθηκαν, αντιστοίχως, για τις ανάγκες της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου και εντεύθεν, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού μέσω διεθνών ή ευρωπαϊκών οργανισμών για την αντιμετώπιση αναγκών πυροπροστασίας, εγκρίνονται, ισχύουν και εφαρμόζονται και κατά την επικείμενη αντιπυρική περίοδο, για την ταυτότητα των επιχειρησιακών αναγκών, βάσει των προσφορών που υπάρχουν και τυχόν αναπροσαρμογών αυτών, οι οποίες εγκρίνονται, και καθίστανται αναπόσπαστο μέρος των συμβάσεων, συμφωνιών και αποφάσεων αυτών.

Οι κάθε είδους δαπάνες εκτέλεσης των ως άνω συμβάσεων, συμφωνιών και αποφάσεων, όπως εγκρίνονται με το προηγούμενο εδάφιο, πληρώνονται με την έκδοση κατά τις κείμενες διατάξεις Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής, βάσει αποφάσεων που εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, καλύπτοντας και τυχόν νομισματικές διακυμάνσεις, χωρίς να απαιτείται πράξη άλλου διοικητικού οργάνου».

Πηγή : www.dikaiologitika.gr

1 Comment

 1.  

  Καλησπέρα σας
  Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων στο “θέατρο” των επιχειρήσεων από τα εναέρια μέσα είναι καταλυτική. Αρκεί η χρήση των εναέριων να γίνεται συντονισμένα, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια (πληρωμάτων και επίγειων δυνάμεων) και τηρώντας ένα fair play στην μάχη με τα στοιχεία της φύσης. Δηλαδή να υπάρχει λελογισμένη χρήση και όχι κατάχρηση. Να γίνεται η μέγιστη αξιοποίηση των επίγειων και τα εναέρια να συνδράμουν εκεί όπου οι επίγειες δεν είναι πλέον ανθρωπίνως δυνατό να τα καταφέρουν. Να αφήνεται η αίσθηση, έπειτα και από την ύστατη επίγεια προσπάθεια, η οποία φθάνει στα εκπληκτικά-ανεξερεύνητα εκείνα ανθρώπινα όρια, του well done! Εκεί να παίρνει το “τιμόνι” ο πιλότος και σαν από μηχανής θεός, να δίνει την λύση..
  Από την άλλη πλευρά σίγουρα όλοι μας έχουμε κάνει (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο) (ανα)προσαρμογές στη ζωή μας, ένεκα της νέας κατάστασης στα οικονομικά της χώρας. Περιορισμοί στις δαπάνες μας, περικοπές σε διάφορους τομείς και δράσεις μας και εξεύρεση φθηνότερων λύσεων σε διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν καθημερινά.
  Άραγε κι όλοι όσοι εμπλέκονται στην δασοπροστασία-δασοπυρόσβεση, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο (εργολάβοι με χωματουργικά μηχανήματα διάνοιξης-καθαρισμού δασικών δρόμων & αντιπυρικών ζωνών, εταιρίες παροχής υπηρεσιών αεροπυρόσβεσης και τόσοι άλλοι..), έχουν κάνει αντιστοίχως τις δικές τους αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και τις συμβάσεις που συνάπτουν με το Δημόσιο;
  Der Umwelt zuliebe!.. στο κάτω-κάτω, το οποίο ελεύθερα μεταφραζόμενο και ελαφρώς παραφραζόμενο (ας μου επιτραπεί) από την γερμανική, σημαίνει: για το περιβάλλον, ρε γαμώτο. Δηλ. για τα παιδιά μας στην τελική.
  Ας ελπίσουμε, οι παραπάνω ” τυχόν αναπροσαρμογές στις ήδη υπάρχουσες προσφορές από πέρσι” που διαβάσαμε στην τροπολογία αυτή και οι οποίες εγκρίθηκαν από τώρα…(αν ερμηνεύω σωστά), να είναι προς τα κάτω και προσαρμοσμένες στις ανάγκες, τα μέτρα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η χώρας μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν τα τελευταία 5 έτη στα οικονομικά.
  Ευχαριστώ για τον χώρο σας.

  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός Π.Σ.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.