Πυροσβεστική Υπηρεσία: Συνεχής εκπαίδευση και ετοιμότητα

 

3/2/2016

Εκπαίδευση για απεγκλωβισμό ατόμου από τροχαίο ατύχημα πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο πρωί της Δευτέρας, σε γνωστή επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στο νησί. Τα παλιά αυτοκίνητα που ανακυκλώνει η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελούν ιδανικό υλικό για τέτοιου είδους εκπαιδευτικές ασκήσεις, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Υπηρεσίας, για κάθε είδους περιστατικό που εμπίπτει της αρμοδιότητάς της.

Εκπαίδευση τέτοιου είδους είναι συνηθισμένη και πραγματοποιείται σε τακτικότατη βάση. Για τις ασκήσεις αυτές χρησιμοποιούνται απλά ΙΧ οχήματα μέχρι και λεωφορεία, ανάλογα με το συμβάν που κάθε φορά καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες. «Είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για κάθε περιστατικό -στη συγκεκριμένη περίπτωση για συμβάν τροχαίου ατυχήματος που απαιτεί απεγκλωβισμό ατόμων από τα οχήματά τους», εξηγεί ο επικεφαλής της εκπαίδευσης, Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιαννικόπουλος. Στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική άσκηση συμμετείχαν 8 άτομα.

Οι χειμωνιάτικοι μήνες είναι η κατεξοχήν εποχή που η Υπηρεσία πραγματοποιεί εκπαιδευτικές ασκήσεις τέτοιου είδους, αφού το καλοκαίρι όλο το βάρος πέφτει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Πηγή : http://imerazante.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.