Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αν. Υπουργό ΠτΠ κ. Τόσκα για την μη συνάντηση με την ΠΕΕΠΣ

 

3/2/2016

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την από 27 Σεπτεμβρίου 2015 επιστολή που σας αποστείλαμε, με αφορμή και την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σας είχαμε υποβάλει σχετικό αίτημα για τον προγραμματισμό συνάντησης με την Ένωση μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα του Εθελοντικού Κλάδου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για μια σειρά θεσμικών αιτημάτων, τα οποία τυγχάνουν και προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως είθισται από τους προκατόχους σας, η υλοποίηση αυτής της συνάντησης προγραμματίζονταν εντός 1-2 εβδομάδων από την υποβολή του. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, σχεδόν 4 μήνες μετά, και παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετές φορές επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο σας, η συνάντηση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ αντιθέτως έχει δεχθεί τα υπόλοιπα Σωματεία, όπως των Αξιωματικών, των μονίμων Πυροσβεστών και των Πενταετών Πυροσβεστών.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που Υπουργός αρνείται, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, να συναντηθεί με τα εντεταλμένα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας, τα οποία εκπροσωπούν όχι απλούς πυροσβέστες αλλά Έλληνες πολίτες, οι οποίοι συμβάλλουν άμισθα και ανιδιοτελώς στον κρατικό μηχανισμό και δίνουν καθημερινά, μαζί με τους μόνιμους και πενταετείς συναδέλφους την μάχη στο καθήκον του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, λυπούμαστε πραγματικά που η σημερινή κυβέρνηση, ενώ δημόσια είχε δεσμευτεί στην Ελληνική Βουλή ότι θα στήριζε τους Εθελοντές Πυροσβέστες, σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε διαφορετικές προθέσεις. κ. Υπουργέ, Στη συνείδηση του ελληνικού λαού το έργο του Εθελοντή Πυροσβέστη έχει ξεχωριστή θέση, γεγονός πού δεν απαξιώνεται από κανέναν. Ωστόσο επειδή η δική σας θέση απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και ευαισθησία επί του θεσμού, χαρακτηριστικά τα οποία έως σήμερα δεν τα έχετε εκδηλώσει, γεννώνται τα ακόλουθα ερωτήματα, τα οποία ζητούν απάντηση:

630x400

– Γιατί κ. Υπουργέ αρνείστε να μας δεχτείτε;

  • – Σκοπεύετε, ναι ή όχι, να υλοποιήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν τους Εθελοντές του ΠΣ;
  • – Πιστεύετε στο γνήσιο και παραγωγικό Πυροσβεστικό Εθελοντισμό και έχετε διάθεσή να ασχοληθείτε με τα προβλήματα των Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος ή σας αφήνουν αδιάφορο;
  • – Εντέλει, επιθυμείτε την ύπαρξη Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίοι προσφέρουν ετησίως άνω των 600.000 ωρών εθελοντικής άμισθης εργασίας, εξοικονομώντας στον κρατικό προϋπολογισμό, κατ’ ελάχιστο, 3.500.000 ευρώ;
  • Επειδή πιστεύουμε, ότι δεν θα θέλατε να καταστίσετε τον εαυτό σας ως τον πρώτο Υπουργό Ευρωπαϊκής χώρας, ο οποίος θα εκδήλωνε την αποστροφή του προς τους Εθελοντές του Π.Σ. και το έργο τους, αναμένουμε τις απαντήσεις σας, συνεχίζοντας από πλευράς μας τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον του πυροσβεστικού εθελοντισμού, αντάξιου και εφάμιλλου όλων των προηγμένων χωρών του κόσμου, όπου τυγχάνει τις αμέριστης συμπαράστασης των κυβερνήσεων και των πολιτών.

Κλείνοντας, ευχόμαστε για άλλη μια φορά καλή δύναμη στα καθήκοντα, τα οποία ήδη έχετε αναλάβει, ελπίζοντας σε μία συνάντηση με σκοπό την ενδελεχή ενημέρωσή σας και την έναρξη ειλικρινούς και γόνιμης συνεργασίας, προς όφελος της πολιτεία, της κοινωνίας και του εθελοντισμού.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής
Δημήτριος Ζέρβας

 

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Πειραιώς 31, Αθήνα, Τ.Κ. 105 53,
Τηλ:213 215 8247 και 698 036 0855/6

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

1 Comment

  1.  

    Δυστυχώς το έργο και η προσφορά του εθελοντή πυροσβέστη δεν έχει το σεβασμό και την εύνοια που του αξίζει τόσο από την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και από το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.