Πέντε απινιδωτές στη διάθεση των Τρικαλινών πολιτών

 

7/2/2016

Στα Μανάβικα, στο ΚΕΠ του Δημαρχείου, στο κλειστό γυμναστήριο στην «Μπάρα», στο δημοτικό στάδιο και στον μύλο Ματσόπουλου έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές στην πόλη των Τρικάλων με στόχο την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Τρικκαίων αναφέρει τα ακόλουθα:

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων η τοποθέτηση απινιδωτών στην πόλη των Τρικάλων. Σε μια προσπάθεια συμβολής στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στην υγεία συμπολιτών και μετά από συντονισμένες ενέργειες, πέντε απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε ισάριθμα, κεντρικά σημεία της πόλης. Στόχος, να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι προς όποιον/α έχει εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και μπορεί να προλάβει μια δυσάρεστη κατάσταση.

Σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 τοποθετήθηκε ακόμη ένας απινιδωτής, ο πέμπτος κατά σειρά, στο γνωστό μπαρ The Love Shake, στα «μανάβικα», που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και λειτουργεί όλη την ημέρα.

Οι υπόλοιποι απινιδωτές βρίσκονται:

  • στο ΚΕΠ του Δημαρχείου
  • στο κλειστό γυμναστήριο στην «Μπάρα»
  • στο δημοτικό στάδιο
  • στον μύλο Ματσόπουλου.

Οι απινιδωτές είναι μια προσφορά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του Συλλόγου Ελληνογερμανικής φιλίας «Hellas Amberg».
Παραλλήλως, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης συμπολιτών στη ΚΑΡ.ΠΑ, από τους αρμόδιους γιατρούς, ενώ και η Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων μετέχει και υλοποιεί παρόμοιες δράσεις.

Πηγή : www.trikalaview.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.