5 ρυθμίσεις για το Wouxun KG-UV8D που πιθανόν δεν γνωρίζατε!

 

7/2/2016

Το πασίγνωστο μοντέλο KG-UV8D της Wouxun έχει 51 ρυθμίσεις στο μενού του. Εμείς θα αναφερθούμε στις 5 από αυτές που πιθανόν να μη γνωρίζετε πολλοί από εσάς.

Μενού 13: BCL

Επιλογές: ON / OFF

Όταν η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη [ON], τότε σε περίπτωση που ο πομποδέκτης λαμβάνει κάποιο σήμα δε μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε το κουμπί [PTT]. Άρα, αν ακούμε μία συνομιλία και θέλουμε να τη διακόψουμε, δε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε την ώρα που μιλάει κάποιο άλλος συνάδελφος. Μόλις ο συνάδελφος σταματήσει και αφήσει το κουμπί [PTT] του δικού του πομποδέκτη και πριν προλάβει να μιλήσει κάποιος άλλος, τότε είμαστε σε θέση να εκπέμψουμε και να διακόψουμε τη συνομιλία.

Στην περίπτωση που η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη [OFF], τότε είτε μιλάει κάποιος συνάδελφος είτε όχι, ο πομποδέκτης δέχεται την εντολή του κουμπιού [PTT] και μας αφήνει να εκπέμψουμε ούτως ή άλλως.

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη στις περιπτώσεις που ενώ μιλάμε, δε θέλουμε να πατιόμαστε με τους υπόλοιπους της παρέας.

Μενού 19: PF1

Επιλογές: CALL / VFTX KEY

Αυτή η λειτουργία έχει να κάνει με το πάνω κουμπί της αριστερής πλευράς του πομποδέκτη, δηλαδή με το κουμπί πάνω από το γνωστό [PTT] το οποίο ονομάζεται κουμπί [PF1].

Στη λειτουργία [CALL], πατώντας το κουμπί [PF1] στον πομποδέκτη, κάνουμε επιλεκτικές κλήσεις των οποίων οι κωδικοί προγραμματίζονται μέσω του παρεχόμενου λογισμικού προγραμματισμού από τη Wouxun. Δε θα αναφερθούμε σε αυτό όμως.

Στη λειτουργία [VFTX KEY], πατώντας το κουμπί [PF1], ο πομποδέκτης κάνει εκπομπή στην υπομπάντα. Δηλαδή, αν για παράδειγμα στην πάνω πλευρά ο πομποδέκτης εμφανίζει τη συχνότητα 145.000 και στην κάτω πλευρά τη συχνότητα 435.000 και εφόσον η ένδειξη [MAIN] εμφανίζεται δίπλα στη συχνότητα 145.000, αν εμείς πατήσουμε το κουμπί [PTT] κάνουμε εκπομπή στη συχνότητα 145.000 ενώ αν πατήσουμε το κουμπί [PF1] κάνουμε εκπομπή στη συχνότητα 435.000. Το ίδιο θα γίνει και αν η ένδειξη [MAIN] εμφανίζεται δίπλα στη συχνότητα 435.000, δηλαδή αν εμείς πατήσουμε το κουμπί [PTT] θα κάνουμε εκπομπή στη συχνότητα 435.000 ενώ αν πατήσουμε το κουμπί [PF1] κάνουμε εκπομπή στη συχνότητα 145.000.

Τελικά το Wouxun KG-UV8D έχει διπλό PTT!

Μενού 25: SECOND

Επιλογές: ON / OFF

Στη ρύθμιση [OFF] απλά δε συμβαίνει τίποτε.

Στη ρύθμιση [ON], ενεργοποιείται το χρονόμετρο του πομποδέκτη.Αν σε κατάσταση αναμονής πατήσουμε το πλήκτρο [LOCK], τότε αρχίζει το χρονόμετρο να μετράει χρόνο στην πάνω μπάντα με τη μορφή ΧΧ-ΨΨ-ΩΩ όπου ΧΧ λεπτά, ΨΨ δευτερόλεπτα και ΩΩ κλάσματα του δευτερολέπτου. Αν πατήσουμε το κουμπί [PTT] ή ο πομποδέκτης λάβει κάποιο σήμα, τότε το χρονόμετρο σταματάει.

Μενού 29: SCNCD > CTCSS

Επιλογές: CTCSS / DCS

Στη ρύθμιση [CTCSS], αν ακούμε κάποια συνομιλία, τότε με τον τρόπο αυτό μπορούμε να σαρώσουμε τον υπότονο της συχνότητας εφόσον βέβαια υπάρχει.

Μενού 49: SMUTESET

Επιλογές: OFF / TX /RX / TX/RX

Στη ρύθμιση [OFF] η λειτουργία είναι ανενεργή. Αυτό βοηθάει στο να ακούμε τη φωνή μας όταν φοράμε μικροακουστικό (hands free) και ενώ μιλάμε μέσω αναμεταδότη. Προσοχή όμως όταν βγάλουμε το μικροακουστικό να αλλάξουμε τη ρύθμιση διότι πατώντας το κουμπί [PTT] ο πομποδέκτης θα μικροφωνίζει.

Στη ρύθμιση [TX] όταν κάνουμε εκπομπή στην κύρια συχνότητα (στη συχνότητα δηλαδή που έχει δίπλα της την ένδειξη [MAIN]), ο ήχος λήψης στη δευτερεύουσας συχνότητας είναι κλειστός.

Στη ρύθμιση [RX] όταν κάνουμε λήψη στην κύρια συχνότητα, ο ήχος λήψης στη δευτερεύουσας συχνότητας είναι κλειστός.

Στη ρύθμιση [TX/RX] και κατά την εκπομπή και κατά τη λήψη στην κύρια συχνότητα, ο ήχος λήψης της δευτερεύουσας συχνότητας είναι κλειστός.

Από τον SV2RPZ

Πηγή : www.e-ham.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.