Οι μητέρες της Πυρόσβεσης (Κίνα)

 

30/10/2013

Η Κίνα των 1,351 δισεκατομμυρίων ψυχών στο διαδίκτυο πυροσβεστικά παραμένει πίσω από πέπλο μυστηρίου καμία έως ελάχιστες πληροφορίες και αυτές λειψές. Σήμερα βρήκα κάτι, μια πρακτική που εκφράζει τη νοοτροπία αυτού του λαού που μας ονομάζει 希臘 ή 希腊.

Οι παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang της Νότιας Κίνας και το Βιετνάμ έχουν γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω του γραφικού τοπίου, της εθνικής μειονότητας των Zhuang και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Το πλήθος των τουριστών που περιδιαβαίνουν τις γραφικές περιοχές και τα ξύλινα σπίτια των Zhuang καθιστούν τη περιοχή ευάλωτη στην απειλή της πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, μια ομάδα μητέρων έχουν δημιουργήσει τη δική πυροσβεστική υπηρεσία τους, περιπολούν τις παραμεθόριες περιοχές με ποδήλατα έχοντας πυροσβεστήρες μαζί τους.

Παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικά επαγγέλματα και έχουν διαφορετικές ηλικίες, οι μητέρες αυτές εθελοντικά υπηρετούν τις κοινότητές τους ως μη αμειβόμενοι πυροσβέστες.

Βοηθώντας για να σωθούν ζωές
Νωρίς ένα πρωί του Νοέμβριου του 2012, στήλη μαύρου καπνού ανεβαίνει από το Mingshi ένα γραφικό αγροτικό τόπο που βρίσκεται στο Daxin Guangxi. Σε λίγα λεπτά, μία γυναίκα, μεσήλικας, μεταφέροντας ένα φορητό πυροσβεστήρα βρέθηκε στο συμβάν. Εκεί, ανακάλυψε ότι ένας ντόπιος ψαράς είχε ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί. Η γυναίκα, μέλος της ομάδας πυρόσβεσης, έσβησε τη φωτιά και συμβούλεψε το ψαρά σχετικά με τους κινδύνους που προέρχονται από μια πυρκαγιά.

Η εργασία τους δεν είναι εύκολη. «Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει επιλέξει ειδικά μερικές παντρεμένες γυναίκες στην ηλικιακή δεκαετία των 30 και των 40, με δεδομένο ότι είναι οι πιο δυνατές, οι πιο υπεύθυνες και οι πιο ψύχραιμες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο Zhu Jinhua, αναπληρωτής διευθυντής του αστυνομικού τμήματος & πυροσβεστικής υπηρεσίας της Daxin County.
Εκτός από τη πυροσβεστική κατάρτιση, αυτές οι πυροσβέστριες μητέρες είναι εξοπλισμένες με φορητή πυροσβεστική αντλία, με πυροσβεστικές μάνικες, ενδύματα πυροπροστασίας και άλλο πυροσβεστικό εξοπλισμό.

Μετά τη δουλειά, ο πυροσβέστης μητέρα κάνει βόλτα με το ποδήλατό της περιπολώντας στις γραφικές περιοχές. Αν συναντήσουν κάποιον να πετάει αναμμένο τσιγάρο θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον, θα σταματήσουν αμέσως και να του μιλήσουν σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης των πυρκαγιών. Αν δε συμβεί μια πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν αμέσως να τη σβήσουν.
Η ομάδα αποτελείται από επτά μέλη, τα οποία είναι γυναίκες από αγροτικές περιοχές που ασχολούνται με το έργο αυτό της πυροπροστασίας στις τουριστικές περιοχές. Κάποιες εργάζονται ως καθαρίστριες ή σερβιτόρες, είπε ο Guo Feng, διευθυντής του τμήματος πυρόσβεσης στο αστυνομικό τμήμα και της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Chongzuo.

«Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση», δήλωσε μια πυροσβέστης μητέρα.

Κανένας από τους κατοίκους του χωριού στην περιοχή δεν έχει χρησιμοποιήσει πυροσβεστήρα, έτσι οι πυροσβέστες μητέρες ασχολούνται επίσης για την προώθηση γνώσεων πρόληψης των πυρκαγιών, και τη κατάρτιση των πολιτών για τη βελτίωση της πρόληψης των πυρκαγιών στις περιοχές μέσω της ευαισθητοποίησης των κατοίκων τους.
Παρά το γεγονός ότι η πυροσβεστική αυτή υπηρεσία είναι σχετικά νέα, το έργο της έχει αναγνωριστεί από το απλό πιστεύω της «Πρώτα η ασφάλεια, Πρώτα η ζωή» και απολαμβάνει τη λαϊκή συμπαράσταση.

Πηγή: www.chinanews.com / Μεταφράστηκε στα αγγλικά από το www.womenofchina.cn

Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.