Δεν μπορούν να γίνουν πυροσβέστες!

 

1/3/2016

Οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων δεν μπορούν να εισαχθούν στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, παρότι οι σπουδές τους είναι τεχνικού προσανατολισμού. Αυτό ορίζεται σε απόφαση του υπ. Παιδείας προκαλώντας την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η οποία με επιστολή προς τον υπουργό Νίκο Φίλη ζητεί την τροποποίηση της σχετικής απόφασης, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

«Λυπούμαστε γιατί είναι χωρίς λογική η εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών αποκλειστικό και μόνο των αποφοίτων Γενικών Λυκείων (π.χ. κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών με Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) ενώ αποκλείονται οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (π.χ. ειδικοτήτων Τομέα Μηχανολογίας ή Ηλεκτρολογίας ή Δομικών Έργων), που ο κυρίως κορμός του προγράμματος σπουδών τους βασίζεται όχι μόνο στον σχεδιασμό, κατασκευή, συντήρηση ασφαλών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και συστημάτων αλλά και στη γνώση των αιτιών πρόκλησης πυρκαγιών και των τρόπων κατάσβεσής τους.

Κρίμα γιατί όλα δείχνουν, παρά τις υποσχέσεις, ότι το ΕΠΑΛ παραμένει υποβαθμισμένο λύκειο δεύτερης ευκαιρίας και οι απόφοιτοί του κατώτερου Θεού», λέει στην επιστολή η ΟΛΤΕΕ.

Πηγή : www.ipaideia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.