Στα θρανία θα καθίσουν το ερχόμενο Σάββατο οι εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

 

1/3/2016

Στα θρανία θα καθίσουν, το Σάββατο 5 Μαρτίου, οι εθελοντές του τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο του 25ου ετήσιου επιμορφωτικού σεμιναρίου εθελοντών με θέμα: «Ψυχολογία θύματος και διασώστη» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Τράπεζας Χανίων στις 10:00 π.μ.
Η θεματική του σεμιναρίου, στο οποίο θα διδάξει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. ψυχιατρικής Ιωάννα Μπεργιαννάκη – Δερμιτζάκη, χωρίζεται στις ενότητες: Καταστροφές. Βασικά στοιχεία ψυχοκοινωνικών αντιδράσεων Ψυχοκοινωνική παρασκευή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας καταστροφής, επιπτώσεις καταστροφών και κοινωνικών κρίσεων σε κοινωνικό και κοινοτικό επίπεδο. Τραύμα – τραυματικό γεγονός και κρίση. Μετατραυματικές ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις. Το στρες και το άτομο. Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του διασώστη -φροντιστή. Ψυχολογία του διασώστη -φροντιστή. Επέμβαση στην κρίση μετά από καταστροφικό γεγονός.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Χαιρετισμός, αναφορά στo θέμα του σεμιναρίου και στα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος Χανίων Ε.Ε.Σ. Ιατρό κο Ιωάννη Σκαράκη.

1.Καταστροφές: Βασικά στοιχεία ψυχοκοινωνικών αντιδράσεων
2.Ψυχοκοινωνική παρασκευή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας καταστροφής
3. Επιπτώσεις καταστροφών & κοινωνικών κρίσεων σε κοινωνικό & κοινοτικό επίπεδο
4.Τραύμα – Τραυματικό γεγονός & Κρίση
5. Μετατραυματικές ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις
6. Το στρες και το άτομο
7. Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του διασώστη/φροντιστή
8. Ψυχολογία του Διασώστη/φροντιστή
9. Επέμβαση στην Κρίση μετά από καταστροφικό γεγονός

Πηγή : www.haniotika-nea.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.