Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Π.Σ.

 

5/3/2016

Με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Ι. Καρατζιά συνάντηθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. της ΠΕΕΠΣ αποτελούμενη από τον Προέδρο Μ. Τσιουγκρή, τον Αντιπρόεδρο Γ. Πετρά, τον Γενικό Γραμματέα Δ. Ζέρβα και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Σ. Παναγιώτου. Αφού αρχικά υπέβαλε στον κ. Αρχηγό της ευχές της για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις θεσμικές εκκρεμότητες και τα ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το εθελοντικό προσωπικού του Π.Σ., όπως και το γεγονός ότι η πορεία του θεσμού βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή.

Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης υπήρξαν:

  1. Η μη Έκδοση Υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  2. Η χορήγηση στολής στους νέους συναδέλφους της 4ης και 5ης Εκπαιδευτικής Σειράς Εθελοντών Πυροσβεστών.
  3. Η λειτουργία του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας των Εθελοντών Πυροσβεστών.
  4. Η καθιέρωση ποσόστωσης 10% επι των εισακτέων για την εισαγωγή Εθελοντών Πυροσβεστών στις σχόλες Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων με όριο ηλικίας το 35ο.
  5. Η τοποθέτηση Αξιωματικού – Διοικητή στους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς.
  6. Η επιβεβλημένη διαγραφή όσων εκ του Εθελοντικού Προσωπικού δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Υπηρεσίας.
  7. Η μη προαγωγή του Εθελοντικού Προσωπικού στον προβλεπόμενο χρόνο καθώς και η αναγκαιότητα τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου των προαγωγών των εθελοντών πυροσβεστών με θέσπιση επιπλέον κριτηρίων.

Από την πλευρά του ο κος Αρχηγός ζήτησε να του κατατεθεί αναλυτική έγγραφη ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα, καθώς και οι προτάσεις της Ένωσης για την διευθέτηση αυτών και τόνισε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες του να δώσει λύσεις, πάντοτε σε στενή συνεργασία με την Π.Ε.Ε.Π.Σ. προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αντιστράτηγο Αθ. Σερεντέλλο και τον Υπαρχηγό Διοικητικής Υποστήριξης Αντιστράτηγο Β. Καπέλιο, οι οποίοι ενημερώθηκαν αντίστοιχα για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά τον θεσμό και την λειτουργία του.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Τσιουγκρής
Δημήτριος Ζέρβας
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Πειραιώς 31, Αθήνα, Τ.Κ. 105 53,
Τηλ:213 215 8247 και 698 036 0855/6

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Πηγή : www.vfu.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.