Καμαρώνουμε για το “Επιχειρησιακό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας”

 

8/3/2016

Ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Θεοδοσόπουλος Στέλιος άνοιξε τη συνάντηση, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στη διάλεξη, τον απολογισμό και στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού & Εκπαιδευτικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή  06/03/2016  στο Επιχειρησιακό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας παρευρέθησαν κατόπιν προσκλήσεως του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κου Θεοδοσόπουλου Στ. προς όλους τους εμπλεκόμενους, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Παπανικολάου,  οι Αντιδήμαρχοι εσόδων-διοικητικού  κος  Δ. Νιτσιόπουλος, καθαριότητας και περιβάλλοντος κος Γ. Τζούβελης, κοινωνικών υποδομών και παιδείας κα Α. Καυκά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παναγάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος μαρίνων  κος Δ. Ακρίβος, ο Πρόεδρος του  golf Γλυφάδας κος Σ. Κουρουπάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας κος Γ. Αγγελόπουλος, ο Διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων ΕΣΚΕ  της Πολιτικής Προστασίας κος Σ. Πιερρακάκης, ο αρχηγός τμήματος Αθήνας Ε.Ε.Σ. κος Η. Μαρκουίζος, η υπεύθυνη εκπαίδευσης Εθελοντών Σαμαρειτών και πολιτών Αθήνας  κα Ν. Βλαχοπούλου, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας εξειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων κος Δ. Κώστας, οι εθελοντές της Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας και Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που ανήκουν στις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και από τον τοπικό τύπο και τον Παλμό Γλυφάδας η δημοσιογράφος Ε. Φιλιποπούλου, όπως και από το Γλυφάδα metropolitans η creative media Α. Θωμά.

Ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κος Θεοδοσόπουλος Στέλιος μετά την προηγηθείσα ξενάγηση όλων στον νέο χώρο του Επιχειρησιακού και Εκπαιδευτικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, προλογίζοντας ανέφερε τους λόγους αυτής της συνάντησης που ήταν οι εξής:

  1. Η Λήξη του πρώτου μέρους της εκπαίδευσης των εθελοντών της Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε θέματα διάσωσης, απεγκλωβισμού, παροχής πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
  2. Ο απολογισμός του έργου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας 2014-2015 που συμπεριέλαβε το οργανόγραμμα και την λειτουργία του Κέντρου καθώς και τις περιφερειακές Υπηρεσίες και εγκαταστάσεις του με  τις αρμοδιότητες των εθελοντών που στελεχώνουν όλα τα τμήματα, τα οχήματα και τις εγκαταστάσεις.
  3. Σύντομη διάλεξη με θεματολογία την διαχείριση κρίσεων και την αναγκαιότητα υπάρξεως σχεδίων με έμφαση στην πρόληψη των δυσμενών συνεπειών και αναφορά στο σχέδιο με τον κωδικό «Ξενοκράτης». Ανεδείχθη ο συντονιστικός ρόλος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και η ανάθεση αρμοδιοτήτων στους αντιδημάρχους και διευθύνσεις Δημοτικών Υπηρεσιών σε περίοδο έκτακτης ανάγκης.
  4. Αναφορά στην προσφυγική κρίση και κατάθεση απόψεων και προβληματισμών από τους κληθέντες με την ιδιαίτερη επισήμανση του Δημάρχου στον ρόλο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Στρατής Παναγάκος, τόσο στο Δημ. Συμβούλιο, όσο και στη συνάντηση στο Επιχειρησιακό Κέντρο, ότι σύμφωνα με το  καταστατικό του και την εκπαίδευσή του είναι ο καταλληλότερος φορέας διαχείρισης μιας τέτοιας κρίσης, υπερθεματίζοντας ακόμα και σε προγραμματική σύμβαση συνεργασίας. Ολοκληρώνοντας τις καταθέσεις των απόψεων των παρευρισκομένων, το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι ο Δήμος μας μπορεί να πράξει συγκροτημένα και δυναμικά, όταν  η Πολιτεία αποφασίσει τον τρόπο και την έκταση της παροχής της.

Πηγή : www.glyfadametropolitans.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.