Το ΕΚΑΒ και οι 4.000 άνθρωποί του…

 

17/3/2016

Mέσα στο ασφυκτικά στενό οικονομικό πλαίσιο που όλοι γνωρίζουμε, μέσα σε μια Ευρώπη που οι δεσμοί μεταξύ των μελών της καταρρέουν, τόσο ώστε να απορούμε για το αν ποτέ υπήρξαν, μέσα σε ένα κράτος που ακροβατεί μεταξύ της ολικής κατάρρευσης, της ζητιανιάς, του ακροδεξιού συρφετού και της “αριστεροσύνης” του τίποτα, στεκόμαστε όλοι οι Υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.

Το παρόν κείμενο δεν εκφράζει πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι έκθεση ιδεών. Είναι απλά μια προσπάθεια να διατηρηθεί η πίστη μας στον άνθρωπο και στην αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Στην πίεση της χτυπημένης από πολλές μεριές, Ελληνικής κοινωνίας, με τις τεράστιες απαιτήσεις προσφοράς, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την είσοδο χιλιάδων ταλαίπωρων και κυνηγημένων ψυχών λόγω του προσφυγικού, ένας ήδη απαξιωμένος εργαζόμενος καλείται να προσφέρει ξανά και ξανά.

Και το κάνει
Χωρίς μέσα, απλήρωτος πολλές φορές αλλά το κάνει.

Με λάθη νοοτροπίας, πέφτοντας σε παγίδες άγνοιας, χωρίς το “αμερικάνικο” ή “αγγλικό” σύστημα, πολλές φορές με μόνο όπλο την κατάρα και το προνόμιο να μπορεί να κοιτάει τον πόνο κατάματα.

Το κάνει

Είναι εκεί απ’ όπου λείπει η πολιτεία
Μπαίνει σε 1000 σπίτια κάθε μέρα και ο κάθε υπάλληλος αφήνει και κάτι απ’τον εαυτό του.
Το ΕΚΑΒ του 2016 μπορεί να έχει σταματήσει να ονειρεύεται αλλά ζει πάντα στην κόψη των γεγονότων και πάντα πάνω απ΄ τα όριά του. Μπορεί να το χλευάσουμε, να το σνομπάρουμε να το κατηγορήσουμε αλλά να το κάνουμε για να το βελτιώσουμε κι όχι για να το σβήσουμε..

Δεν σταματάμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας να ζητάμε την εκπαίδευση και την υποδομή για να δουλέψουμε. Την ψυχή το φιλότιμο, την αλληλεγγύη και τη διάθεση προσφοράς τα έχουμε.
Το ΕΚΑΒ και οι 4000 άνθρωποί του..

Πηγή : www.ekabnews.gr , Βασίλης Κλάρας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.