Οικόπεδο από το Δήμο για νέο σταθμό της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα

Βαθμολογία

5/11/2013

Οικόπεδο περί τα 4 με 5 στρέμματα προτίθεται να παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ανεγερθεί νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αυτό γνωστοποίησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη, κατά τη συνάντησή του, στο Δημαρχείο, με τον αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο δήμαρχος αποκάλυψε πως σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί προς τον δήμο από το υπουργείο.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Π. Νίκας εξήγησε στον Κωνστ. Γκιόβα -που συνοδευόταν από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα και άλλα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος- ότι το υπουργείο «έχει υποβάλει προς το Δήμο Καλαμάτας αίτημα για παραχώρηση εκτάσεως και σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου Σταθμού με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ». Ο δήμαρχος, προστίθεται στην ανακοίνωση, ανέφερε πως «θα προταθούν 2 – 3 εναλλακτικές λύσεις και το υπουργείο θα επιλέξει την προσφορότερη, που θα εξασφαλίζει καλή προσβασιμότητα, εν όψει μάλιστα της αποπερατώσεως της περιμετρικής οδού Καλαμάτας».

Ο δήμαρχος, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου, «ζήτησε να επαναληφθεί η άσκηση απεγκλωβισμού ατόμων μετά από ενδεχόμενο σεισμό, που ετησίως διεξάγει στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική, κάτι που ο αρχιπύραρχος αποδέχθηκε και μένει να ορισθεί η ημερομηνία.
Θα διοργανωθεί, επίσης, από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας, και έκθεση σχετικά με τη δράση, τις δυνατότητες και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος».

Από την πλευρά του, ο αρχιπύραρχος -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ανέφερε «πως η φετινή αντιπυρική περίοδος πήγε πολύ καλύτερα από πέρυσι, δεδομένου ότι οι καμένες εκτάσεις ήταν κατά 80% λιγότερες σε σχέση με το 2012, ενώ κατεγράφη και μείωση κατά 32% περίπου στον αριθμό των πυρκαϊών».
Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Δήμο Καλαμάτας για τη συνδρομή του, στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή : www.farenews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.