Έναρξη των εργασιών επισκευής & βελτίωσης των εγκαταστάσεων των Π.Υ. του Κ/Α Ρόδου και Κ/Α Κώ

Βαθμολογία

8/11/2013

Συνάδελφοι,

Η Ένωση μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει επίσημα για την έναρξη των εργασιών επισκευής – βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» και του Πυροσβεστικού Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης».

Την τελευταία τετραετία ασχοληθήκαμε με σύνεση και επιμονή όσο αφορά την έναρξη των εργασιών και δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα ώστε η προσπάθεια μας αυτή να πάρει σάρκα και οστά. Μία προσπάθεια η οποία μέσα από κάποιους σωστούς χειρισμούς έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που για να επιτευχθεί συνέβαλαν και προηγούμενα ΔΣ της Ένωσης μας.

Σε όλη τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά πάντα παρακολουθούσαμε από κοντά τις εξελίξεις και με συνεχείς έγγραφες και μη παρεμβάσεις μας, προσπαθούσαμε για το καλύτερο στη διαβίωση των πυροσβεστών που υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Όσον αφορά την Π.Υ Κ/Α Ρόδου οι ενστάσεις μας όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων για την προσωρινή μεταστέγαση της υπηρεσίας σε προκατασκευασμένους οικίσκους, είχαν να κάνουν με την αξιοπρεπή διαβίωση καθώς και την υγιεινή και ασφάλεια των συναδέλφων μας εκεί. Από την προσπάθεια μας αυτή δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι αν και ίσως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.

Παράλληλα στις 14/11/13 στην Κώ,  διενεργείται  πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός με γραπτές σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο την χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή για την ανάδειξη αναδόχου για τις εργασίες ενίσχυσης έξι (6) υποστυλωμάτων με ειδικά πυράντοχα δομικά συνθετικά υλικά, την ενίσχυση τριών (3) υποστυλωμάτων με την κατασκευή έγχυτου μανδύα και την επισκευή μερικών από τα υπόλοιπα υποστυλώματα του Πυροσβεστικού Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ». Μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κάσσας Παναγιώτης με τον Αναπληρωτή Αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Κώ, τον διαβεβαίωσε ότι μετά τον διαγωνισμό ότι οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα.

Από εδώ και πέρα ζητάμε από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες να κάνουν υπομονή το διάστημα των εργασιών στα υφιστάμενα κτίρια και γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες πιθανόν να είναι λίγο δύσκολες. Θα πρέπει όμως όλοι να σκεφτούν ότι η υπομονή τους αυτή θα τους φέρει σύντομα σε κατάλληλα  κτίρια, αφήνοντας πίσω τις τριτοκοσμικές εικόνες και το δυσμενές περιβάλλον που εργάζονταν όλο αυτό το διάστημα.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών και θα υπάρξουν παρεμβάσεις μας σε κάθε τι που θα μπορούσε να κάνει την διαβίωση των συναδέλφων μας εκεί καλύτερη, απαιτώντας παράλληλα οι εργασίες να τελειώσουν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από τους αναδόχους και την σύμβαση τους με την ΥΠΑ.

Ο Γεν. Γραμματέας
Ο Πρόεδρος
Χατζηκυριάκος Ιωάννης
Κάσσας ΠαναγιώτηςΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Εθ. Δωδεκανήσων 44 – Ρόδος
Τηλ: 22410-23334/23333 Φαξ: 22410-27443

Σχετικοί Σύνδεσμοι: eypsnrd@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.