2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό

Βαθμολογία

12/4/2016

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω» το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για την αντιμετώπιση καταστροφών από Σεισμό & Διεθνούς Άσκησης εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, με την υποστήριξη του δήμου Αιγάλεω.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 02/06/2016 έως την 05/06/2016 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» του δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 154 και Νάξου).

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Περιφερειάρχης Αττικής ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αιγάλεω, της συν-διοργανώτριας εθελοντικής ομάδας κλπ.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και στελέχη Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις αντιμετώπισης φαινομένων σεισμού (ΟΑΣΠ, ΓΓΠΠ, Π.Σ., ΕΚΑΒ, Υ.Π.Α., Περιφέρεια Αττικής, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.α.).

Την 3η ημέρα του Συνεδρίου θα διεξαχθεί στο δημαρχείο Αιγάλεω Επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων από σεισμό από μέλη εθελοντικών ομάδων ενώ για την τελευταία ημέρα έχει προγραμματιστεί Διεθνής Άσκηση «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016» μεταξύ ομάδων από τις παρακάτω χώρες:Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Ισπανία, Βοσνία, Ουγγαρία, Αγγλία, Η.Π.Α. κ.α.

Με την υλοποίηση αυτού του Συνεδρίου, οι διοργανωτές στοχεύουν στα εξής πολλαπλά οφέλη:

-Ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο μεταξύ των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία όσο και μεταξύ των εθελοντικών ομάδων που θα συν-επιχειρήσουν στο πεδίο στα πλαίσια της Άσκησης.

-Ανάδειξη πιθανών προβληματισμών ως προς την ποιοτική σχέση μεταξύ Φορέων Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ τους με απώτερο στόχο την μεγιστοποίηση της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

– Διάχυση της γνώσης και ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού.

Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η αποστολή δελτίου συμμετοχής σας έως 10/05/2016. Ως προς τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου* και λοιπές πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα: http://www.epilektoi.com/event2016.php

* Ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές μέχρι την ημέρα του Συνεδρίου.

Ακολουθεί το δελτίο συμμετοχής.

Δελτίο Συμμετοχής

 
Πηγή : www.patt.gov.gr

(Visited 4 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.