Κυκλοφορία οχημάτων Ειδικής Χρήσης Ειδικού σκοπού ταξινομημένα ως Μ.Ε

 

15/4/2016

Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. μέσω του κ. Σαχινίδη μας απέστειλε την επιστολή που έλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων,  σχετικά με την κυκλοφορία οχημάτων Ειδικής Χρήσης Ειδικού σκοπού ταξινομημένα ως Μ.Ε.

Το παρακάτω είναι η συνέχεια δημοσίευσης που είχε γίνει στις 8/4/2016 με τίτλο Ανακοίνωση απο το Ε.Σ.Ε.Π.Α. περί πινακίδων Μ.Ε.

“Σε απάντηση του παραπάνω α σχετικού ερωτήματος, σας πληροφορούμε ότι τo οχήματα Ειδικής χρήσης Ειδικού σκοπού , όπως πχ πυροσβεστικά, τα οποία ταξινομήθηκαν (έλαβαν πινακίδες ΜΕ) πριν την εφαρμογή της β σχετικής ΥΑ κυκλοφορούν νομίμως και δεν υφίσταται κάποια επιπλέον διαδικασία για την κυκλοφορία τους εφ όσον δεν μεταβιβαστούν ή μετατραπούν. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μας σχετικά με την διαδικασία επανακυκλοφορίας οχημάτων Ειδικής χρήσης Ειδικού σκοπού που ταξινομούνται ως ΜΕ σας ενημερώνουμε ότι στην β σχετική υπάγονται πρωτοταξινομούμενα μεταχειρισμένα ΕΕ, μεταβιβαζόμενα και μετατρεπόμενα οχήματα Ειδικής Χρήσης-Ειδικού Σκοπού και δεν καλύπτονται με αυτήν οι διατάξεις επανακυκλοφορίας.”

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή όπως μας εστάλη

Πηγή : Ε.Σ.Ε.Π.Α

2 Comments

 1.  

  Αρα λοιπόν, σαν ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ αυτοί που τα οδηγούν πρέπει να έχουν ΑΔΕΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗ η ΒΟΗΘΟΥ αλλιώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα κυκλοφορούν.

 2.  

  Η ανάρτηση του Κου Τσούγκαρη είναι τελείως λάθος.

  Παρακαλώ πολύ όσους έχουν κάποια πληροφορία να την ελέγχουν πρώτα, αν είναι αληθινή και να μη παραπληροφορούν τους Εθελοντές.

  Τα Πυροσβεστικά Οχήματα που κυκλοφορούν ως Μ.Ε. οδηγούνται με κανονική άδεια οδήγησης Β έως 3,5 tn και Γ από 3,5tn έως 40tn . Παραθέτω σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες αρχές.

  https://www.fire.gr/wp-content/uploads/2016/04/Μ.Ε.-ΑΔΕΙΑ-1.pdf
  https://www.fire.gr/wp-content/uploads/2016/04/Μ.Ε.-ΑΔΕΙΑ-2.pdf

  Οι ενημερώσεις που δίνει το Ε.Σ.Ε.Π.Α. στηρίζονται επάνω σε στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη Νομοθεσία Η λειτουργία του Ε.Σ.Ε.Π.Α. αποδείχτηκε απόλυτα σύννομη. Πάντα προσέχαμε και
  σεβόμασταν την κείμενη νομοθεσία . Αυτό αποδείχτηκε και δικαστικά μετά από τριετή διερεύνηση από τη δικαιοσύνη του συνόλου των δραστηριοτήτων μας.

  Οι ανώνυμες λιβελογραφικές η πλαστογραφημένες καταγγελίες, γνωστών αγνώστων, έπεσαν στο κενό.

  Να είστε ποιο προσεκτικός Κε Τσούγκαρη .

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.