Βρες το πλησιέστερο απινιδωτή! SAVE A LIFE

 

18/4/2016

Αλήθεια πόσες φορές επισκεφθήκαμε ένα πολυσύχναστο μερός και ψάξαμε να βρούμε εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης (φαρμακείο, απινιδωτής κλπ); Ξέρετε πως σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, Υ4Α/οικ.15576 « Κανόνες Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε Χώρους Συνάθροισης Κοινού», πρέπει να υπάρχει αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε δημόσιους χώρους για χρήση από εκπαιδευμένους και μη πολίτες σε μια Καρδιοαναπνευστική ανακοπή;

Στο SAVE A LIFE/ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ με την πολύτιμη βοήθεια της εταιρείας Dreamlab Technologies Limited, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή μέσω της οποιάς ο χρήστης που θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας www.savealife.edu.gr, θα έχει την δυνατότητα να βρει τον κοντινότερο σε αυτόν απινιδωτή/AED σε περίπτωση ανάγκης, να ενημερωθεί για μελλοντικές εκπαιδεύσεις στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και άλλα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η χρήση της πλατφόρμας των GoogleMaps, κατευθύνει τον επισκέπτη είτε κινείται με κάποιο όχημα είτε είναι πεζός.  Παρέχεται η δυνατότητα επίσης να καταχωρήσει ο χρήστης έναν απινιδωτή έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταγράψουμε σε πανελλήνια κλίμακα τα σωτήρια αυτά μηχανήματα.  Αξίζει  να σημειωθεί πως όλη αυτή η προσπάθεια υλοποιείται από εθελοντές οι οποίοι είτε βοηθούν με εκπαιδεύσεις σε σχολεία και φορείς, είτε βοηθούν οργανωτικά την ομάδα να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα αυτό.

Οι στατιστικές λένε πως για κάθε ένα λεπτό που καθυστερεί η απινιδώση οι πιθανότητες επιβίωσης ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής μειώνονται 10%. Στο χέρι μας λοιπόν είναι να εκπαιδευτούμε κατάλληλα και να αναρτήσουμε στην εφαρμογή αυτή τους απινιδωτές που γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσοστό επιβίωσης

Let’s save a life Greece…

www.savealife.edu.gr

Facebook ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ-Save a Life Greece
Τηλ : Στεφανάκης Αναστάσιος 693 727 0266

1 Comment

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.