Περί Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας

 

18/4/2016

Αγαπητοί συνάδελφοι εθελοντές της Π.Π.

Ενημερώνουμε για τα παρακάτω :  Στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ  ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ 2016 της 8/4/2016 αναφέρετε στη σελίδα 12 :

Βάσει του άρθρου 119 παρ.2 του Ν.4249/2014, οι ενταγμένες Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο καθεστώς που ίσχυε έως ότου ολοκληρωθεί η πιστοποίηση και ένταξη στο Μητρώο Εθελοντών με τη διαδικασία και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται στις παρ. 3 και 4 του ιδίου άρθρου.

Για ζητήματα που συνδέονται με τροποποιήσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του Ν.4249/2014, η Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού, Εκπαίδευσης και Εκδόσεων της ΓΓΠΠ θα ενημερώσει σχετικά τις ενταγμένες Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Σε ότι αφορά θέματα ασφαλιστικής κάλυψης και αστικής ευθύνης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με την εφαρμογή τού άρθρου 118 (14Ι) του Ν.4249/2014 (ΦΕΚ 73/Α΄/2014), το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) γνωμοδότησε ότι: Η διάταξη του άρθρου 118 (14Ι) του Ν. 4249/2014 έχει άμεση νομική ισχύ για τους ήδη ενταγμένους εθελοντές, ως προς την ασφαλιστική κάλυψη και την αστική ευθύνη αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΚΑΙ 4  του Άρθρου  119 του νόμου Ν.4249/2014

Μεταβατικές διατάξεις

 1. Το χρονικό διάστημα παραμονής στο προϋφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Άπρακτη παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος χωρίς προσαρμογή των Εθελοντών και των Εθελοντικών Ομάδων συνιστά λόγο αυτοδίκαιης διαγραφής τους από τα οικεία Μητρώα Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων.
 2. Εντός έτους από την έκδοση της απόφασης του άρθρου 14Β παράγραφος 6 του παρόντος, η Συντονιστική Αρχή Πολιτικής Προστασίας προβαίνει στην

επαναξιολόγηση των Ειδικευμένων Εθελοντών και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις που τάσσονται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου .

Με βάση αυτά  τα κείμενα κανονικά,  οι εθελοντικές οργανώσεις του μητρώου έπρεπε να διαγραφούν .

ΑΛΛΑ :

Για ζητήματα που συνδέονται με τροποποιήσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του Ν.4249/2014, η Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού, Εκπαίδευσης και Εκδόσεων της ΓΓΠΠ θα ενημερώσει σχετικά τις ενταγμένες Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ΑΣΑΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ  πληροφορίες,  η προβληματική νομοθεσία που δημιούργησε τεράστια αναστάτωση και δυσλειτουργία,   διορθώνετε   και βγαίνει και το ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ εντός των ημερών .

Το τερατούργημα των << Γνωστών Αγνώστων>> ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ.

Συνάδελφοι  καλό καλοκαίρι, καλή εθελοντική προσφορά.

Νίκος Σαχινίδης

1 Comment

 1.  

  Όπως είχε γραφτεί ένα άρθρο με τίτλο: “Διάσωση στην Ελλάδα, μια πονεμένη ιστορία” με αφορμή το τραγικό περιστατικό (από όλες τις απόψεις…)-ατύχημα στην Αστράκα τον Γενάρη 2013, έτσι θαρώ πως είναι θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνισή του ένα άλλο άρθρο με τίτλο: “Εθελοντισμός, μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα”.
  Όντως, καλό κουράγιο σε όσους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει και να είμαστε καλά.
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός Π.Σ.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.