Διασώστες του ΕΚΑΒ Σπάρτης εκπαίδευσαν πυροσβέστες της Τρίπολης

 

19/4/2016

Μετά από πρόσκληση τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τριπόλεως προς το ΕΚΑΒ για μαθήματα πρώτων βοηθειών το ΕΚΑΒ Σπάρτης ανταποκρίθηκε άμεσα. Συγκεκριμένα στις 13/04/2016, η εκπαιδευτική ομάδα του τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης με επικεφαλής τον Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης κο Σταμάτη Μπακόπουλο, υλοποίησε μαθήματα πρώτων βοηθειών στην Π.Υ. Τριπόλεως.

Εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν οι τεχνικές απεγκλωβισμού από αυτοκίνητο σε σενάριο πιθανού τροχαίου ατυχήματος και έγινε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σε πρόπλασμα με χρήση εκπαιδευτικού αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση και εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες διαχείρισης του επείγοντος και της παροχής πρώτων βοηθειών, οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης συνεπικουρούμενοι από τον Δ/ντη του παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης και ιατρό του ΕΚΑΒ κο Σταμάτη Μπακόπουλο προχώρησαν στην σύσταση εκπαιδευτικής ομάδας με σκοπό την εκπαίδευση πολιτών και ομάδων πληθυσμού.

Σκοπός των εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών.

Μετά και την δωρεά ενός αυτόματου εκπαιδευτικού απινιδωτή και ένα προπλάσματος (αξίας 800,00 ευρώ) η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία  Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, η εκπαιδευτική ομάδα του Τομέα ΕΚΑΒ Σπάρτης ανέλαβε δράση…

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε  στις 21/2/2016 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό και Αγροτικό Σύλλογο Αφυσσού «Οι Διόσκουροι».

Πηγή : ekabnews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.