Παρουσίαση τρόπων ασφαλούς κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μαγειρικά σκεύη

 

29/4/2016

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

  • Μην φεύγετε από το χώρο της κουζίνας όταν μαγειρεύετε με λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.
  • Μην μαγειρευετε ποτέ αν αισθάνεστε έντονα την ανάγκη για ύπνο.
  • Εάν σιγοβράζετε, φουρνίζετε, ψήνετε ή βράζετε φαγητό, ελέγξτε το συχνά, μείνετε μέσα στο σπίτι ενώ το φαγητό μαγειρεύεται και χρησιμοποιείστε ένα χρονόμετρο για να σας υπενθυμίζει ότι μαγειρεύετε

Για να σβήσετε μία πυρκαγιά σε τηγάνι κλείστε από τα πλάγια με καπάκι το τηγάνι και σβήστε την κουζίνα ή καπακώστε το τηγάνι με μία βαριά και βρεγμένη κουβέρτα.

  • Κρατήστε τα αντικείμενα που καίγονται μακριά από τη φωτιά.
  • Κρατήστε τα παιδιά τουλάχιστον 1,5 μέτρο μακριά από τη φωτιά.

Για μια φωτιά στο φούρνο κλείστε τη θερμοκρασία και κρατήστε την πόρτα κλειστή.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ

Το λάδι είναι το υλικό κλειδί που βρίσκεται στην πλειονότητα των σημερινών κουζινών. Όταν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε από τα πολλά λάδια για να ετοιμάσουμε τα γεύματά μας όπως ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, καλαμποκέλαιο ή σογιέλαιο, σκεφτείτε τις ακόλουθες συμβουλές ασφαλείας όταν μαγειρεύετε:

  • Πάντα να μένετε στην κουζίνα όταν τηγανίζετε στην εστία.
  • Παρακολουθείτε τι τηγανίζετε εάν δείτε τούφες καπνού ή το λάδι να μυρίζει, κλείστε αμέσως το μάτι. Ο καπνός είναι το σημάδι κινδύνου ότι το λάδι είναι πολύ ζεστό.
  • Ζεσταίνετε το λάδι αργά στη θερμοκρασία που χρειάζεται για το τηγάνισμα ή το σοτάρισμα.

Πηγή : www.fireservice.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.