Πυρκαγιά σε τουριστικό λεωφορείο – Απεγκλωβισμός των επιβατών

 

13/11/2013

Ολοκληρώθηκε η βιωματική εκπαίδευση, απεγκλωβισμού επιβατών λεωφορείου μετά από πυρκαγιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Η συμπληρωματική βιωματική εκπαίδευση  έγινε στο πλαίσιο του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας.

cretbus2

Η διαδικασία  περιελάμβανε βασικές οδηγητικές τεχνικές και προσεγγίσεις, για   την πιο γρήγορη και απρόσκοπτη εκκένωση του λεωφορείου στο οποίο έχει ξεσπάσει φωτιά. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και περιελάμβανε οκτώ πραγματικούς απεγκλωβισμούς, σε συνθήκες πυρκαγιάς, με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις ασφαλείας.

cretbus

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συμμετείχαν πάνω από 180 οδηγοί! Έγιναν πολλαπλές  μετρήσεις διαφορετικών συνθηκών και προσεγγίσεων απεγκλωβισμού επιβατών, με προσομοίωση πραγματικών συνθηκών πυρκαγιάς, σε συνθήκες μειωμένης ορατότητα και τρέχοντες χρόνους.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί μέρος  αντίστοιχου  ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα αποτελέσματα οι χρόνοι και οι μεθοδολογίες απεγκλωβισμού, θα δημοσιευθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ

Στους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πηγή: www.cretalive.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.