Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 

16/11/2013

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης, με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νικόλαο Δένδια. Η συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, έγινε παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Πάτροκλου Γεωργιάδη, είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, τόσο για την πορεία του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά:

1. Στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Δήμων, ανά την επικράτεια, για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στις περιοχές ευθύνης τους και την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από το Π.Σ.

2. Στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, αν και αποτελεί πλέον (βάσει του νέου νόμου) υποχρέωση της Πολιτείας και για το πώς δύναται αυτό να διευθετηθεί άμεσα.

3. Στο πρόσφατο εκπαιδευτικό ταξίδι που οργάνωσε η Π.Ε.Ε.Π.Σ. για τα μέλη της στις Η.Π.Α. και την σημαντικότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας που προέκυψε.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός όχι μόνο τόνισε την σημαντικότητα του θεσμού, αλλά επισήμανε ότι η Πολιτεία επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις που θα δώσουν όχι μόνο λύση στα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά και ώθηση του εθελοντισμού εντός Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσα από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε, για μία ακόμα φορά, η αγαστή συνεργασία της Ένωσης με το Υπουργείο, καθώς και η εξειδικευμένη συνεργασία σε θέματα που άπτονται της δημιουργίας και ανάπτυξης ακόμα περισσοτέρων Εθελοντικών Σταθμών και Κλιμακίων σε όλη την επικράτεια.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. κατέθεσε και έγγραφο υπόμνημα των θέσεων και των προβλημάτων της και ευχαρίστησε θερμώς για την συνάντηση και την επί μακρόν συνεργασία.

Απο το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.