Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

 

16/11/2013

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Δ.Σ. ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδη. Από την πλευρά των Προέδρων τέθηκαν ερωτήματα για την  πορεία του νομοσχεδίου, για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., την ενίσχυση  σε πυροσβεστικό προσωπικό, και επαναλήφθηκε το αίτημα για την χορήγηση του “δασικού” για την θερινή υπερεργασία του πυροσβεστικού προσωπικού. Επίσης τέθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα των πυροσβεστικών επικουρικών ταμείων του ΤΕΑΠΑΣΑ, αναφορικά με τα προβλήματα από την “μονομερή” εποπτεία τους.

 Από την πλευρά του ο κ.Γεωργιάδης μας ενημέρωσε στα παραπάνω και ειδικότερα:

– Για το θέμα του νομοσχεδίου της “αναδιοργάνωσης”, ότι βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τα συναρμόδια υπουργεία. Το κείμενο θα μας δοθεί άμεσα μόλις ολοκληρωθεί η τελική του μορφή, καθώς κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην σχετική επιτροπή στη Βουλή, μόλις εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση.

– Για το ζήτημα της ενίσχυσης σε πυροσβεστικό προσωπικό, ότι ήδη κατανεμήθηκε από το Υπουργείο Διοικ/κης Μετ/σης αριθμός 225 Δοκίμων Πυροσβεστών, που θα εισαχθούν στην Σχολή Δοκ. Πυρ/των προ της εκπνοής του έτους.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Δ.Σ. των σωματείων με την πυροσβεστική και πολιτική ηγεσία, τις επόμενες ημέρες για την ολοκληρωμένη παρουσίαση των προβλημάτων του πυροσβεστικού προσωπικού και  του Π.Σ.

Πηγή: www.eaps.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.