Επιτυχημένη η άσκηση “Δια Πυρός 2016” στην Κεφαλονιά

 

13/5/2016

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των υπαλλήλων αλλά και της βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και το σενάριο δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης, με αντιμετώπιση ως πραγματικό συμβάν, η οποία ξεκινούσε από την περιοχή του Κουτάβου και εξαπλωνόταν στην περιοχή των Ραζάτων.

Στην άσκηση ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της πυρκαγιάς, την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκει η επιλεγείσα περιοχή που θα λάβει χώρα η πυρκαγιά, η κλιμάκωση της αποστολής περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων, αποστολή πεζοπόρων τμημάτων.

Στην άσκηση είχε επίσης συνδρομή, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχαν ακόμα υδροφόρες πυρ/κών οχημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κεφαλονιάς, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς, ενώ κατά την διάρκεια της άσκησης το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σπύρος Ματιάτος.

Για πρώτη φορά, πάντως, σε άσκηση χρησιμοποιήθηκε επιβραδυντικό υγρό για κατάσβεση δασική πυρκαγιάς, αλλά και μια πτυσσόμενή δεξαμενή νερού. Όλα τα παραπάνω, αν χρειαστεί, θα εφαρμοστούν και σε πραγματικό γεγονός.

Με δηλώσεις του στο Inkefalonia.gr, o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Βασίλειος Σολδάτος, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της Άσκησης.

Πηγή :  www.inkefalonia.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.