Ημερίδα με θέμα «Υγιεινή κι Ασφάλεια στην Εργασία στον Κατασκευαστικό Κλάδο»

Βαθμολογία

18/5/2016

Θλίψη και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στον κόσμο της εργασίας και στην κοινωνία του Ηρακλείου τα απανωτά εργατικά ατυχήματα στον κατασκευαστικό κλάδο και συγκεκριμένα στο χώρο της οικοδομής. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι εργαζόμενοι δουλεύουν για ένα «κομμάτι ψωμί» και πληρώνουν με φόρο αίματος το μεροκάματο, λόγω της μεγάλης έλλειψης των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, στα εργοτάξια των Δημόσιων και Ιδιωτιών Έργων.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών Επιθεωρητών Εργασίας του Σ.Ε.Π.Ε., οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι ελάχιστοι, λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα πολλοί εργολάβοι να “ασελγούν” εις βάρος των εργαζομένων, δημιουργώντας συνθήκες «εργασιακής γαλέρας» και «εργασιακού μεσαίωνα».

oikodomi

Να σημειωθεί ότι, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συστάθηκε επιτροπή από εξειδικευμένους ανθρώπους του Ε.Κ.Η. (Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος, και Οικοδόμους) και με την συμμετοχή της Τεχνικής Επιθεώρησης του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, για συστηματικούς ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά εργοτάξια του Νομού,  η λειτουργία της οποίας έχει συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα μεγάλα τεχνικά έργα του Νομού.

Η σύσταση της παραπάνω επιτροπής, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αν υπήρχε δυνατότητα από πλευράς Σ.Ε.Π.Ε. καθημερινών και συστηματικών ελέγχων και στο χώρο της Οικοδομής τότε δεν θα είχαμε τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα .

Το Ε.Κ.Η. για άλλη μία φορά καλεί την Κυβέρνηση για ενίσχυση του ΣΕΠΕ καθώς και την επανασύσταση της ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ).

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Σ.Τ.Υ.Ε.), την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ), το ΤΕΕ/ΤΑΚ Αν. Κρήτης και το ΣΕΠΕ Ηρακλείου, συνδιοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαΐου 2016  και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ημερίδα με θέμα: Υγιεινή και Ασφάλεια στον κατασκευαστικό Κλάδο, ως μία προσπάθεια να αποτρέψουμε αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον και να προστατέψουμε τις ζωές των συναδέλφων μας.

Πηγή : www.cretalive.gr

(Visited 5 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.