Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών επειγόντως

 

20/11/2013

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη διαπιστώνουμε από χθες ότι με αφορμή τις συναντήσεις σας με τους εκπροσώπους της Τρόικας, επανήλθαν τα σενάρια περί εφαρμογής, τελικά, των προβλεπόμενων από τον Ν. 4093/12 νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια για το 2014, ύψους 88.000.000 ευρώ για τους ενεργεία και 162.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Επειδή, πριν από τη συνάντησή σας με τους εκπροσώπους της Τρόικας εκ μέρους του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ είχε δηλωθεί ότι δεν θα ισχύσουν οι νέες περικοπές, αντιθέτως μέλημά του είναι να αρχίσει η αποκατάσταση των αδικηθέντων, σας ενημερώνουμε ότι πιθανή υπαναχώρηση στις απαιτήσεις της Τρόικας, που σημαίνει νέα καταλήστευση του πενιχρού εισοδήματος τουλάχιστον 200.000 συναδέλφων μετά των μελών των οικογενειών τους, αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλέσει νέες αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Όπως σας έχουμε επισημάνει με αφορμή τις αποφάσεις σας το προηγούμενο διάστημα, ο ένστολος έχει περιέλθει σε δεινή θέση -σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο-, εξαιτίας των συνεχών περικοπών από το 2009. Οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών μας ανέρχονται περίπου σε 30% ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε αυτές που οφείλονται στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών, τη μείωση του «αφορολόγητου» στα 5000 €, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό μας επίπεδο.. Παρακαλούμε άμεσα και ει δυνατόν αύριο Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, να έχουμε εκ μέρους σας μια υπεύθυνη ενημέρωση για τα πραγματικά σας σχέδια.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας πάνω από όλα!

Πηγή : www.poeyps.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.