Με 2,7 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ ενισχύεται η Πυροσβεστική Κεντρικής Μακεδονίας

 

25/5/2016

Με 2,7 εκατ. ευρώ ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ΕΣΠΑ, όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος το σχεδιασμό για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην εκτέλεση του κρίσιμου έργου τους, όπως και τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, όπως και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Ζάχαρης.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώσταεντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ το έργο «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ. «Το συγκεκριμένο έργο έρχεται ως συνέχεια από την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, καθότι είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Πλέον όμως εκτός της προμήθειας των 19 υδροφόρων οχημάτων διαφόρων τύπων, με τις οποίες εξοπλίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, προβλέπεται και προμήθεια μιας σειράς αναγκαίων μέσων πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες, αντιπυρικές στολές, ατομικές προσωπίδες και διασωστικά αεροστρώματα, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος συζήτησαν μάλιστα με τον κ. Τζιτζικώστα και τη δυνατότητα ένταξης και νέων έργων στο ΣΕΣ 2014 – 2020 για την ενίσχυση του Σώματος.

«Πλέον έχουμε μια πλήρη καταγραφή των αναγκών της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία. Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε στηρίζουμε το έργο της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να λυθούν τα κτιριακά ζητήματα και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση που υπάρχει. Κάθε πρόταση χρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απαιτούμενη ωριμότητα, έχει για τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή :  www.seleo.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.