Διεξαγωγή Άσκησης Στα Πλαίσια Του Ερευνητικού Προγράμματος AF3 «Advanced Forest FireFighting»

 

1/6/2016

Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος AF3 «Advanced Forest FireFighting», πρόκειται να διεξαχθεί από 31 Μαϊ έως 2 Ιουν 16 η ελληνική άσκηση, στην οποία θα λάβει μέρος η πλειονότητα των συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών φορέων στο υπόψη πρόγραμμα και θα δοκιμαστεί το σύνολο των καινοτόμων τεχνολογιών, που εισάγει το υπόψη ερευνητικό πρόγραμμα. Η άσκηση θα λάβει χώρα σε δυο πεδία. Το κύριο γεγονός μεγάλης κλίμακας άσκησης θα διεξαχθεί στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου θα διαδραματιστεί το σενάριο της δασοπυρόσβεσης – αεροπυρόσβεσης και το δεύτερο, μικρότερης κλίμακας, στο ΚΕΔΑ Ακτίου, όπου θα λάβει χώρα το σενάριο της παρακολούθησης περιοχής μέσω μη επανδρωμένου Α/Φ. Από τις ΕΔ θα συμμετάσχουν:

  • Ο Στρατός Ξηράς, με ένα (1) ερπυστριοφόρο όχημα πυρόσβεσης.
  • Το Πολεμικό Ναυτικό, με διάθεση χώρων, εγκαταστάσεων καθώς και προσωπικού για την διεξαγωγή, ασφάλεια των συστημάτων και υποστήριξη της άσκησης. Επίσης θα παρέχει επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρο και υγειονομική περίθαλψη και τις μετακινήσεις εντός του χώρου διεξαγωγής.
  • Η Πολεμική Αεροπορία, με δυο (2) Α/Φ CL-215 και το ΜΕΑ «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ». Το ένα (1) εκ των δυο θα εκτελέσει το συμβατικό του ρόλο (ρίψη νερού) ενώ το δεύτερο θα πραγματοποιήσει ρίψη βιοδιασπώμενων σφαιριδίων νερού (pellets) και ως εκ τούτου θα απαιτηθεί η τοποθέτηση επί του ενός Α/Φ CL-215 του προηγμένου συστήματος αεροπυρόσβεσης AAFF.

Πηγή : www.dideap.mil.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.