Συνάντηση της ΠΕΕΠΣ με το νέο προϊστάμενο του Εθελοντικού Π/Κ Πεντέλης κ. Λιάκο Νικόλαο

 

6/6/2016

Με το νέο προϊστάμενο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Πυρονόμο Λιάκο Νικόλαο συναντήθηκαν την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος της ΠΕΕΠΣ Μάκης Τσιουγκρής και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Ζέρβας. Η αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερωθεί για την γενικότερη πορεία του Κλιμακίου, την σχέση του με την Υπηρεσία όπου υπάγεται (12ο Π.Σ. Αθηνών) αλλά και τον Δήμο Πεντέλης, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την επίλυση των προβλημάτων σε επίπεδο στελέχωσης και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Τσιουγκρής μεταξύ άλλων ανάφερε οτι η ΠΕΕΠΣ ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα και ενδιαφέρον στην ορθή και πλήρη λειτουργία και επιχειρησιακή αξιοποίηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης από τον πυροσβεστικό οργανισμό αλλά και γενικότερα όλων των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Λιάκος ανέφερε οτι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή γι αυτόν να επιστρέφει ως Προϊστάμενος στην Υπηρεσία από όπου ξεκίνησε ο ίδιος ως εθελοντής, δίπλα σε 19 άξιους συναδέλφους και ελπίζει ότι με την βοήθειά τους θα το βελτιώσει και αναπτύξει ακόμα περισσότερο προς όφελος τις ευρύτερης περιοχής και των συνδημοτών που έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές από καταστροφικές πυρκαγιές. Επίσης στάθηκε στο γεγονός οτι και ο Δήμος Πεντέλης έχει δηλώσει την στήριξή του στην Υπηρεσία και στο βαθμό που μπορεί και του επιτρέπουν τα στενά οικονομικά πλαίσια θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ιδρύθηκε το 1997 βάσει του Ν.1951/1991 “Καθιέρωση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη”, είναι η μοναδική Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στα όρια της Αττικής και η παλαιότερη σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Λιάκος τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενός της την 1η Μαρτίου σε εφαρμογή της νομοθεσίας Ν.4029/2011 που προβλέπει την δυνατότητα τοποθέτησης σε εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια μέχρι τριών μονίμων πυροσβεστικών υπαλλήλων (μέχρι τον βαθμό του Πυρονόμου).

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΕΠΣ

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Πειραιώς 31, Αθήνα, Τ.Κ. 105 53,
Τηλ:213 215 8247 και 698 036 0855/6

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.