Έσβησε η πυρκαγιά σε φορτηγό που μετέφερε τοξικό φορτίο

 

22/11/2013

Έγκαιρα έσβησε  η πυροσβεστική τη φωτιά που εκδηλώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης,  στα ελαστικά φορτηγού, το  οποίο  μετέφερε στην Ρεντίνα Θεσσαλονίκης  μέσα σε κοντέϊνερ συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη,για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Αρχικά ο  εκπρόσωπος της εταιρείας  Κώστας Γεωργατζής, είχε δηλώσει ότι το φορτίο ήταν αρσενοπυρίτης, ωστόσο λίγο αργότερα προέβη στην νέα διευκρινιστική δήλωση.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που το φορτηγό κινούνταν στον παλιό δρόμο Καβάλας – Θεσσαλονίκης και οφείλεται σε υπερθέρμανση των φρένων.
Το κλειστού τύπου κοντέϊνερ μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό το φορτηγό αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει, για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός», τη μεταφορά συμπυκνωμάτων χρυσοφόρου πυρίτη (αρσενοπυρίτη), από την περιοχή Ολυμπιάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ναούμ, είπε στο ΑΜΠΕ ότι μέσα στο τρέχον έτος είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται ατύχημα με φορτηγά αυτοκίνητα που διέρχονται από την περιοχή μεταφέροντας μεταλλεύματα .

«Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από πιθανή διαρροή. Ζητούμε προστασία από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας», δήλωσε ο κ. Ναούμ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεωργατζής, από την πλευρά του διαβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ, ότι η μεταφορά γίνεται με κλειστού τύπου κοντέϊνερ, και τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής.

«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη η μεταφορά υγρών καυσίμων με βυτιοφόρα», είπε.

Να σημειωθεί, ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί στη Ρεντίνα ατύχημα με φορτηγό, που μετέφερε αρσενοπυρίτη για λογαριασμό της ίδιας εταιρίας. Τότε, μέρος του φορτίου είχε διαρρεύσει στο περιβάλλον, προκαλώντας ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ – www.naftemporiki.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.