Μονιμοποίηση ή ανανέωση σύμβασης για τους πενταετείς Πυροσβέστες

Προστέθηκε από F.R.N στις 12 Ιουνίου 2016. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις, Νομοθεσία

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

12/9/2016

Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα όπου και ορίζει την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Όσοι εξ αυτών δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μονιμοποίησης, μπορούν να ανανεώσουν τη θητεία τους, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καλεί με διαταγή του τους υπηρετούντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή για την ανανέωση της θητείας τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, έξι (6) τουλάχιστον μήνες πριν από τη συμπλήρωση της πενταετούς θητείας τους. Για τον υπολογισμό του χρόνου λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος της βασικής τους εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω αιτήσεις κατατίθενται στις Υπηρεσίες, στις οποίες υπηρετούν, εντός προθεσμίας που ορίζεται στη διαταγή και επ’ αυτών συντάσσεται έκθεση εγχειρήσεως.

Οι Υπηρεσίες που δέχονται τις αιτήσεις:

α. Ελέγχουν αυτές για την ακρίβεια, την πληρότητα, την ορθή σύνταξη και την εμπρόθεσμη υποβολή τους.

β. Τις υποβάλλουν, μέσα σε προθεσμία που ορίζεται στη διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

γ. Αιτήσεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που υποβάλλονται μετά την οριζόμενη στην ως άνω διαταγή προθεσμία δεν γίνονται δεκτές.

Δικαιολογητικά Υποψηφίων

Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, προσκομίζουν με την αίτησή τους και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. Τίτλο Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής, για όσους απέκτησαν αυτόν μετά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψής τους ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

β. Φωτοαντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης, από την οποία θα βεβαιώνεται η ηλικία τους. Συμβούλια Κρίσης Για την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή για την ανανέωση της θητείας τους, καθώς και για την απόλυση τους, αποφασίζει το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.

Η κρίση του Συμβουλίου βασίζεται στο σύνολο των εκθέσεων ικανότητας των υποψηφίων, οι οποίες συντάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την αξιολόγηση των προσόντων των Πυροσβεστών. Η αξιολόγηση αφορά στα ουσιαστικά τους προσόντα και λαμβάνεται υπόψη ιδίως η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχικότητας και της υγείας των υποψηφίων.

Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς», δεν εντάσσεται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ούτε δύναται να ανανεωθεί η θητεία του. Το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών αποφαίνεται χωριστά για κάθε Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης. Αν η απόφαση του Συμβουλίου είναι αρνητική, αιτιολογείται και κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος δικαιούται μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση να ασκήσει προσφυγή στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.

Οι αποφάσεις των Συμβουλίων Πυροσβεστών είναι υποχρεωτικές για τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.   Διαδικασία μονιμοποίησης, ανανέωσης της θητείας ή απόλυσης Με βάση τις αποφάσεις των Συμβουλίων Πυροσβεστών του προηγούμενου άρθρου της παρούσας απόφασης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδίδει, για όσους κρίνονται ικανοί, απόφαση ένταξης στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή ανανέωσης της θητείας τους, από την ημερομηνία συμπλήρωσης της πενταετούς θητείας τους.

Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, απολύονται από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος με τη λήξη της πενταετούς θητείας, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι δεν υποβάλλουν αίτηση για την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή για την ανανέωση της θητείας τους, καθώς και όσοι δεν κρίνονται ικανοί για την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό ή την ανανέωση της θητείας τους από τα ανωτέρω Συμβούλια.

Πηγή : www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.