Καταγγέλλει την απόφαση ανάθεσης στους πυροσβέστες καθηκόντων οδηγών ασθενοφόρων

 

14/6/2016

Την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναθέσει στους πυροσβέστες (όπως και σε υπαλλήλους των ΟΤΑ) καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, αλλά και της προνοσοκομειακής φροντίδας ασθενών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».

Η ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» έχει ως εξής:

«Η “Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών” από τον περασμένο Γενάρη, είχε καταγγείλει την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά τη συνεχή υποβάθμιση στη λειτουργία των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Οι νέες αρμοδιότητες που επέβαλε σε εμάς τους πυροσβέστες όπως και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, με την ανάθεση των καθηκόντων των οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και την προνοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών (άρθρο 78 του νόμου 4368, Φλεβάρης 2016), καταδεικνύουν πως σκοπεύει η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις και να λειτουργήσει τις κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η πυρασφάλεια της χώρας.

Καλούνται οι ήδη ελλειμματικές σε προσωπικό και μέσα κρατικές υπηρεσίες, να καλύπτουν η μία τις ανάγκες της άλλης. Το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατάσταση που βρίσκεται και με τις μεγάλες ελλείψεις που έχει σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις δικές του αρμοδιότητες. Πολλά τα παραδείγματα, με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές κατά τις αντιπυρικές περιόδους. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις υπηρεσίες της Υγείας, στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Ο στόχος είναι διαχρονικός: η απαλλαγή του κράτους από τις τις κοινωνικές υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει στο λαό και η ταυτόχρονη εμπορευματοποίηση – παράδοσή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την 1η Ιούνη 2016, εκδίδεται η υπ. αριθμ. 20105 εγκύκλιος του ΕΚΑΒ για την ταχύρρυθμη εκπαίδευση των πυροσβεστών στα πλαίσια των νέων καθηκόντων μας, που αφορά τη χρησιμοποίηση του εξοπλισμού των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών στους ασθενείς.

Στις 8 Ιούνη 2016, εκδίδεται καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων, σχετικά με τη συνεργασία της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών του ομώνυμου νομού και της αντίστοιχης διοίκησης του ΕΚΑΒ, με σκοπό τη συστέγαση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι συνέπειες από την πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία και για την ίδια τη ζωή των συνανθρώπων μας. Πρώτα από όλους, θα την πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι ήδη ανεπαρκείς παροχές του Πυροσβεστικού Σώματος, των Κέντρων Υγείας και των υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών.

Οι πυροσβέστες και όλοι οι συνάδελφοι στο Δημόσιο, θα χάσουν όσα εργασιακά δικαιώματα τους έχουν απομείνει.

Πολύτιμο “σύμμαχο” και αυτής της κυβέρνησης, αποτελούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ) και της Ένωσης Αξιωματικών (ΕΑΠΣ), με την προκλητική – παθητική στάση τους και τη σταθερή άρνησή τους για οργάνωση και αγώνα, απέναντι στις νέες εξελίξεις που έρχονται σε βάρος της εργασιακής και επαγγελματικής μας κατάστασης.

Υποβοηθούν στην επιβολή της πολιτικής της εμπορευματοποίησης των λαϊκών αναγκών, της συρρίκνωσης και της αλληλοσυμπλήρωσης των ελλειμματικών δημόσιων υπηρεσιών που μέσα σε αυτές εντάσσεται και το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και της συνεχούς κινητικότητας των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους πυροσβέστες σε οργανωμένο αγώνα στον εργασιακό μας χώρο και παράλληλα να συμπορευτούμε με τον αγωνιζόμενο λαό για να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί την παροχή όλων των κοινωνικών υπηρεσιών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια). Την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της προστασίας των κερδών των μονοπωλίων».

Πηγή :  www.902.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.