Στα δικαστήρια η διένεξη της κυβέρνησης της Βικτώριας και των εθελοντών πυροσβεστών

 

22/6/2016

Τροχοπέδη αποδείχθηκε για την κυβέρνηση της Βικτώριας η απόφασή της να πιέσει την Αρχή Εθελοντών Πυροσβεστών, γνωστή ως Country Fire Authority (CFA), να υπογράψει την Παρασκευή τη συλλογική σύμβαση που προωθεί το συνδικάτο έμμισθων πυροσβεστών United Firefighters Union (UFU). Η κυβέρνηση του Daniel Andrews, όχι μόνο δεν κατάφερε, όπως είχε ανακοινώσει την Παρασκευή, να δώσει τέλος αυθημερόν, στην μακροχρόνια αυτή διαμάχη, αλλά μετά από σχετική δικαστική απόφαση, η πιθανότητα εξεύρεσης λύσης μετατίθεται πλέον στις 22 Ιουνίου και στην αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας.

Ήδη, η διαμάχη αυτή οδήγησε την Παρασκευή το πρωί στην παραίτηση της υπουργού Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, Jane Garrett, λίγη ώρα αργότερα στην απόλυση του Δ.Σ. της CFA από την κυβέρνηση, ενώ το επόμενο «θύμα» της αναμένεται να είναι η αρχηγός της CFA, Lucinda Nolan.

O James Merlino που ανέλαβε τα καθήκοντα της Jane Garrett, δήλωσε ευθέως, ότι το νέο Δ.Σ., που διόρισε η κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να πείσει τα μέλη της CFA να επικυρώσουν τη νέα σύμβαση, θα αποφασίσει την τύχη της Lucinda Nolan, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι και αυτή θα φύγει.

Εν τω μεταξύ, το στρατόπεδο των εθελοντών πυροσβεστών, το οποίο πλέον βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Δ.Σ. του φορέα που τους εκπροσωπεί δηλαδή της CFA, όχι μόνο κατάφερε να εμποδίσει την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στο πολυβασανισμένο θέμα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης των πυροσβεστών, αλλά είναι έτοιμο να συνεχίσει έως ότου καταφέρει να επιτύχει την αλλαγή της σύμβασης έτσι ώστε αυτή να μην υπονομεύει την ανεξαρτησία της CFA.

Εν τω μεταξύ, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Michael McDonald, αποφάσισε υπέρ της λήψης ασφαλιστικών μέτρων καθώς θεώρησε ότι η πίεση της κυβέρνησης προς το Δ.Σ. της CFA να υπογράψει τη σύμβαση χωρίς αυτή πρώτα να την θέσει προς ψήφιση στα μέλη της, μπορεί να είναι παράνομη και αυτό πρέπει να εξεταστεί. 

Όπως αναμενόταν, η όλη υπόθεση έδωσε τροφή για σωρεία βολών από την αντιπολίτευση. Ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος, Matthew Guy, κατηγόρησε τον κ. Andrews ότι προκειμένου να ξεπληρώσει τα συνδικάτα και συγκεκριμένα αυτό των Πυροσβεστών για την βοήθεια που του παρείχαν στην προσπάθειά του να πάρει την εξουσία της Βικτώριας “ξεπουλά” τους εθελοντές πυροσβέστες.

Τέλος, όσον αφορά την κυβερνητική θέση μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής, ο κ. Andrews δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να προσθέσει στη συλλογική σύμβαση κάποιους όρους ως δικλείδες ασφαλείας, για τους εθελοντές, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει αυτήν την διαμάχη να χρονίζει.

Πηγή : http://neoskosmos.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.