Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα

 

25/11/2013

Συνεδρίασε στις 21/11/2013 μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Άννας Παπαδημητρίου – Τσάτσου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα και το θέμα που συζητήθηκε ήταν «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2013–2014».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία του συντονισμού και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την αποσαφήνιση των ρόλων και των αρμοδιοτήτων, ώστε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κατάστασης ανάγκης να αναληφθεί άμεσα δράση. Φαινόμενα σύγχυσης και αλληλοεπικαλύψεων όχι μόνο προκαλούν εντάσεις και συγκρούσεις στις κρίσιμες στιγμές, αλλά κυρίως μειώνουν την αποδοτικότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας ως προς το στόχο, που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Έγινε μια σύντομη ανασκόπηση στα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στα πλαίσια των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων, για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και τονίστηκε ιδιαίτερα το έργο και η συμβολή των Εθελοντικών Οργανώσεων, ιδίως μεσούσης της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων οικονομικών πόρων.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την μέχρι τώρα συνεργασία τους με την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα, η οποία συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, συντονίζοντας και υποστηρίζοντας το έργο όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Καμμένος, μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ ΚΤ Δρ. Ασ. Καραμάνου, καθώς και εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων, των Πυροσβεστικών Σταθμών, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Αστυνομικής Δ/νσης Αθηνών, της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής και της Τροχαίας Καλλιθέας , του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του ΣΠΑΥ και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Καισαριανής του Βύρωνα και της Ηλιούπολης.

Πηγή : http://patt.gov.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.